Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Reuters: Presiunile pentru demisia premierului Victor Ponta, tot mai mari după constatarea plagiatului

Reuters: Presiunile pentru demisia premierului Victor Ponta, tot mai mari după constatarea plagiatului

Un articol de: - 29 Iun 2012, 21:42
Reuters: Presiunile pentru demisia premierului Victor Ponta, tot mai mari după constatarea plagiatului Politică

Verdictul în favoarea plagiatului comis de premierul Victor Ponta dat vineri de Consiliul Național de Atestare a atras atenția jurnaliștilor străini, care notează că în acest context presiunile pentru demisia din funcție a acestuia s-au intensificat.

"O comisie academică a conchis că premierul Victor Ponta a plagiat o mare parte a tezei de doctorat, intensificând presiunile pentru demisia acestuia", arată Reuters.

Jurnaliștii străini aduc aminte de faptul că Ponta este al treilea premier al României în 2012, situaţie care alimentează instabilitatea politică şi atrage preocupările investitorilor.

"Victor Ponta este al treilea premier al României de anul acesta, o situaţie care alimentează instabilitatea politică şi atrage preocupările investitorilor; deşi premierul s-a angajat să colaboreze cu FMI, leul încă se confruntă cu scăderi-record. Continuarea instabilităţii politice ar exercita presiuni şi mai mari asupra monedei naţionale, crescând costurile de împrumut pentru România", susține sursa citată.

Marius Andruh, președinte CNATDCU, a dat vineri detalii privind plagiatul în cazul texei de doctorat a lui Victor Ponta, menționând că acesta se rezumă la 85 de pagini de tip copy/paste.

Andruh a precizat în explicațiile date că există mai multe tipuri de plagiat: cel subtil și cel copy/paste.

Vezi AICI mai multe despre decizia de vineri a Consiliului de Atestare
.

AICI poți să vezi dovezile de plagiat.


Citeşte mai multe despre:   Reuters,   verdict,   plagiat,   Victor Ponta,   demisie