Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Revine Cioloș?! Ce spune fostul premier: "Acest mod de a face politică trebuie schimbat din temelii"

Revine Cioloș?! Ce spune fostul premier: "Acest mod de a face politică trebuie schimbat din temelii"

Un articol de: - 15 Iun 2017, 15:00
Revine Cioloș?! Ce spune fostul premier: "Acest mod de a face politică trebuie schimbat din temelii" Politică

Scandalul iscat între social-democrați, care depun moțiune de cenzură împotriva propriului Guvern, l-a făcut pe fostul premier tehnocrat, Dacian Cioloș,  să reacționeze.

Acesta spune că actuala coaliţie PSD-ALDE îşi devorează propriul guvern, în eterna patimă a luptei pentru putere. El îi acuză pe liderii coaliției de guvernământ că riscă stabilitatea țării pentru calcule personale, mici și imorale.

"Coaliția PSD-ALDE își devorează propriul guvern, mistuit în eterna patimă a luptei pentru putere. Din păcate, un spectacol iresponsabil, trist și dureros pentru România.

Acum un an eram puși la zid, criticați de PSD și ALDE că nu am fi avut un program de guvernare bine pregătit, că a trebuit să schimbăm câțiva miniștri, că nu am fi avut legitimitatea unor alegeri. Am tăcut și ne-am făcut treaba până la capăt, cu responsabilitate, pentru țară și pentru români.

Au venit alegerile. Domnul Dragnea a promis liniște și prosperitate. A amăgit oamenii cu un program de guvernare "sclipitor", însă profund nerealist. A obținut o largă majoritate în parlament. A instalat un guvern pe care a avut tot timpul să-l pregătească.

Ce se întâmplă acum nu este o simplă criză politică. Nu este o criză a PSD, ci o criză care afectează credibilitatea României. Liderii coaliției de guvernământ riscă stabilitatea țării pentru calcule personale, mici și imorale. Nici programul de guvernare, nici numărul de voturi nu țin loc de responsabilitate și moralitate.

Este, în același timp, o criză a unui mod falimentar de a face politică în România: o politică bazată pe minciună, complicități și luptă pentru putere cu orice preț. Cum să ne mai mire faptul că oamenii nu votează, când unii lideri politici își bat joc, cu cinism, de aceste voturi? Acest mod de a face politică în România trebuie schimbat din temelii", a scris Cioloș pe Facebook.