Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Revolta PSD-iștilor din Ardeal față de înțelegerile dintre Dragnea și UDMR! "N-am sa votez NICIODATĂ ceva care să aducă atingere țării mele, poporului meu"

Revolta PSD-iștilor din Ardeal față de înțelegerile dintre Dragnea și UDMR! "N-am sa votez NICIODATĂ ceva care să aducă atingere țării mele, poporului meu"

Un articol de: - 20 Iun 2017, 13:17
Revolta PSD-iștilor din Ardeal față de înțelegerile dintre Dragnea și UDMR! "N-am sa votez NICIODATĂ ceva care să aducă atingere țării mele, poporului meu" Foto: Vremuritulburi Politică

Înțelegerea pe care vrea Liviu Dragnea să o facă cu UDMR i-a revoltat pe social-democrații de la filialele din Ardeal. Parlamentarii din Hunedoara, Alba, Cluj și Mureș ar fi subliniat în mod cert că nu sunt de acord ca ziua de 15 martie să devină, prin lege, zi națională a comunității maghiare, potrivit surselor citate de Actual de Cluj.

Aceștia i-ar fi cerut imperativ șefului PSD să renunțe la concesiile majore promise etnicilor maghiari pentru susținerea moțiunii împotriva Guvernului Grindeanu.

Cel mai vehement dintre PSD-iștii din Ardeal care l-au criticat pe Dragnea este Corneliu Buicu. Deputatul PSD de Târgu Mureș și președintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților a avut o poziție publică.

Dragi prieteni, Dragi cunoscuți sau necunoscuți,
De cand fac politica, mi s-au pus in cârcă multe lucruri. Uneori am ripostat, de cele mai multe ori nu am reacționat. Am considerat că cei care "au ochi de vazut, vad"
In calitate de deputat de Mures va spun atât, nu am votat ieri nimic, nu votez azi nimic si n-am sa votez NICIODATA ceva care sa aduca atingere tarii mele, poporului meu!
Cu mâna pe Constituție si pe Biblie am spus la investitura si asta voi respecta:
"Jur credinţă patriei mele România;
Jur să respect Constituţia şi legile ţării;
Jur să apăr democraţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor, suveranitatea, independenţa, unitatea şi integritatea teritorială a României;
Jur să-mi îndeplinesc cu onoare şi fidelitate mandatul încredinţat de popor;
Aşa să mă ajute Dumnezeu.
", a scris acesta pe Facebook.

De asemenea, Ioan Rus, influent lider al filialei Cluj din PSD, ar fi protestat extrem de puternic față de intenția lui Dragnea de a oferi UDMR concesiile negociate luni, scrie Hotnews.

Citeşte mai multe despre:   Liviu Dragnea,   Sorin Grindeanu,   UDMR,   motiune,   autonomie