Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică REZULTATE ALEGERI 2019 / REZULTATE PARŢIALE / EXIT POLL ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. Cristian Tudor Popescu se răzgândeşte? Participă la dezbaterea lui Klaus Iohannis?

REZULTATE ALEGERI 2019 / REZULTATE PARŢIALE / EXIT POLL ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. Cristian Tudor Popescu se răzgândeşte? Participă la dezbaterea lui Klaus Iohannis?

Un articol de: B1.ro - 19 Noi 2019, 14:52
Galerie foto (9) Politică

REZULTATE ALEGERI 2019 / REZULTATE PARŢIALE / EXIT POLL ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. Cristian Tudor Popescu a lăsat de înţeles că s-ar putea răzgândi şi a dezvăluit în ce condiţii ar putea participa la dezbaterea lui Klaus Iohannis, de marţi seară.

"Cristian Tudor Popescu a explicat, într-o intervenție telefonică, de ce Digi24 nu se află, momentan, pe lista participanților la dezbaterea organizată de președintele Klaus Iohannis înaintea turului al doilea al alegerilor prezidențiale de duminică.

"Am fost sunat de Administrația Prezidențială, care mi-a spus, de altfel, că sunt primul sunat și invitat atât în calitate de formator de opinie cât și de reprezentant al Digi24. Am spus doamnei în cauză că eu nu sunt angajat al Digi24, prin urmare nu pot de capul meu să reprezint postul. A insistat doamna: Acestea sunt calitățile în care vă invităm. Am sunat conducerea postului Digi24 și am comunicat: Iată ce vrea Cotroceniul. Conducerea a fost în primă instanță de acord ca eu să reprezint Digi24, deși nu sunt angajat. Eu m-am gândit: nu e normală invitația asta nominală, dar or fi ăștia zgârciți, vor să comaseze postul meu de formator de opinie cu cel de la Digi24. 

A avut loc a doua convorbire, în care mi s-au lămurit niște lucruri. Acolo am văzut că e vorba de invitații nominale către alți jurnaliști, către toți jurnaliștii invitați și că e un număr foarte restrâns, până în zece. Păi asta arăta ca o recepție exclusivistă a președintelui Iohannis. Și am spus: nu se poate așa ceva, domnul președinte nu are dreptul să facă el selecția jurnaliștilor. Ce înseamnă? Sunt jurnaliștii care îi plac domnului președinte, puțini, care îi plac și care sunt invitați acolo. Eu nu vreau să mă număr printre jurnaliștii preferați de domnul Iohannis, cum nu vreau să mă număr printre jurnaliștii preferați de niciun alt politician. Prefer să fiu detestat de toți. Prin urmare, am comunicat Cotroceniului că nu voi veni la această dezbatere, dar dacă se schimbă datele, mi-am permis să ofer și o sugestie, în sensul că nu la Cotroceni, la PNL în niciun caz, să se desfășoare într-o aulă universitară și așa s-a și făcut. 

Dacă sunt invitații în alb trimise redacțiilor, așa-i normal, să decidă ele pe cine trimit, nu domnul Iohannis, atunci eu pot să revin asupra hotărârii mele și să particip. De atunci nu am mai primit niciun telefon. Încă o precizare, invitațiile – mi s-a spus – sunt nominale și netransmisibile. Asta-i tot. Am comunicat, de asemenea, hotărârea mea conducerii postului și a fost de acord. Acum, dacă se hotărăște Cotroceniul să mai invite pe altcineva, de pildă pe doamna Manolache de la Digi, asta e o chestiune care nu mă mai privește pe mine, eu v-am spus de ce Digi24 nu figurează deocamdată”, a spus Cristian Tudor Popescu.

REZULTATE ALEGERI 2019 / REZULTATE PARŢIALE / EXIT POLL ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. Cristian Tudor Popescu. Rezultate EXIT POLL ora 21.00. OFICIAL

Klaus Iohannis 38,7
Viorica Dăncilă 22,0%
Dan Barna 16,1%

REZULTATE ALEGERI 2019 / REZULTATE PARŢIALE / EXIT POLL ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. Cristian Tudor Popescu i-a îndemnat pe români să iasă la vot. "Compatrioți alegători, să intrăm în decembrie cu neterminata Revoluție Română de acum 30 de ani dusă la bun sfârșit!", a postat CTP pe Facebook.

REZULTATE ALEGERI 2019 / REZULTATE PARŢIALE / EXIT POLL ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019EXIT POLL IRES ora 15.00, obținut de Adevărul:   

1. Klaus Iohannis - 39,7 
2. Viorica Dăncila -  21,1 
3. Dan Barna - 16,6 
4. Mircea Diaconu - 7,8 
5. Theodor Paleologu - 6,7

 

REZULTATE ALEGERI 2019 / REZULTATE PARŢIALE / EXIT POLL ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019Într-o ediţie specială, duminică, de la ora 21.00, B1 TV și B1.RO vă prezintă rezultatele exit-poll-ului ale scrutinul alegerilor prezidențiale, realizat de IRES. Cine sunt candidații care se vor confrunta în turul al doilea, aflați într-o ediție maraton 'Dosar de politician', moderată de Silviu Mănăstire. Urnele se vor închide la ora 21.00.

REZULTATE ALEGERI 2019 / REZULTATE PARŢIALE / EXIT POLL ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. Sunt 14 candidați înscriși în primul tur al alegerilor prezidențiale 2019: Klaus Iohannis, Viorica Dăncilă, Dan Barna, Mircea Diaconu, Theodor Paleologu, Kelemen Hunor, Alexandru Cumpănașu, Ramona Ioana Bruynseels, Viorel Cataramă, Cătălin Ivan, Marian Stanoevici, John Banu, Sebastian Popescu, Ninel Peia.

REZULTATE ALEGERI 2019 / REZULTATE PARŢIALE / EXIT POLL ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019Klaus Iohannis a transmis vineri, în prima zi în care românii din diaspora pot să voteze, un mesaj pe Facebook prin care îi îndeamnă pe cetățeni să vină la vot. „Doar prin votul vostru categoric vom scăpa definitiv de pesedism, acest fenomen nociv care nu a permis României să se dezvolte mai mult și mai bine în ultimii 30 de ani”, susține Președintele.

Klaus Iohannis le-a mulțumit românilor care au votat la referendumul din luna mai, pentru că au „blocat PSD să distrugă România și drumul său european”.

"Voi românii, prin votul la referendum ați blocat PSD să distrugă România și drumul său european și democratic. Lupta însă continuă”, a mai spus Iohannis.

REZULTATE ALEGERI 2019 / REZULTATE PARŢIALE / EXIT POLL ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. Alegerile pe teritoriul Romaniei au loc duminică, 10 noiembrie, între orele 7:00 și 21:00, iar în diaspora după următorul program: vineri, 8 noiembrie, între orele 12:00 și 21:00, sâmbătă, 9 noiembrie, între orele 7:00 și 21:00 și duminică, 10 noiembrie, între orele 7:00 și 21:00. Votarea se poate prelungi până la ora 23:59.

 

DIASPORA VOT / OLANDA Secţii de votare / ALEGERI PREZIDENŢIALE 2019. Unde votează românii din Dispora în Olanda

REZULTATE ALEGERI 2019 / REZULTATE PARŢIALE / EXIT POLL ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. Înainte de a intra în cabina de vot, asiguraţi-vă că pe spatele buletinului de vot este aplicată ștampila de control a secției de votare. Dacă aceasta lipsește, votul va fi declarat nul. Pe buletinul de vot, ştampila cu menţiunea „VOTAT” se aplică pe patrulaterul care corespunde partidului sau candidatului independent dorit. După aplicarea ștampilei, buletinul de vot se îndoaie, astfel încât pagina goală care poartă ştampila de control a secției de votare să rămână în afară. Buletinul se introduce apoi în urnă.

 

DIASPORA VOT / FRANŢA Secţii de votare / ALEGERI PREZIDENŢIALE 2019. Unde votează românii din Dispora în Franţa

 

REZULTATE ALEGERI 2019 / REZULTATE PARŢIALE / EXIT POLL ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. Duminică, la ora 21.00, vom afla primele REULTATE PARŢIALE de la votul pentru ALEGERILE PREZIDENŢIALE. Foarte important de menţionat este că aceste REZULTATE ALEGERI 2019 / REZULTATE PARŢIALE / EXIT POLL ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019 de duminică, de la ora 21.00, NU cuprind rezultatele din DIASPORA.

 

DIASPORA VOT / MAREA BRITANIE Secţii de votare / ALEGERI PREZIDENŢIALE 2019. Unde votează românii din Dispora în Marea Britanie

 

REZULTATE ALEGERI 2019 / REZULTATE PARŢIALE / EXIT POLL ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. Potrivit Autorițății Electorale Permanente, în țară au fot organizate 18.748 de secții de votare. Lista acestora poate fi consultată pe site-ul www.roaep.ro. Alegătorii pot afla secția de votare la care sunt arondați accesând www.registrulelectoral.ro.

DIASPORA VOT / ITALIA Secţii de votare / ALEGERI PREZIDENŢIALE 2019. Unde votează românii din Dispora în ITALIA

 

REZULTATE ALEGERI 2019 / REZULTATE PARŢIALE / EXIT POLL ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. CANDIDAŢII la alegerile prezidențiale 2019:

Klaus Iohannis - președintele în exercițiu.

Viorica Dăncilă - candidatul PSD.

Dan Barna - candidatul Alianței USR-PLUS.

Mircea Diaconu - candidat independent susținut de ALDE și Pro România.

 

DIASPORA VOT / REPUBLICA MOLDOVA Secţii de votare / ALEGERI PREZIDENŢIALE 2019. Unde votează românii din Dispora în Republica Moldova

 

Theodor Paleologu - PMP. Theodor Paleologu este candidatul Partidului Mişcarea Populară la alegerile prezidenţiale din noiembrie.

Kelemen Hunor - UDMR. Kelemen Hunor a spus că și-ar dori să intre în turul al doilea cu candidatul PMP.

Ramona Ioana Bruynssels - candidatul din partea Partidului Puterii Umaniste. Și-a depus candidatura în ultima zi, împreună cu peste 280.000 de semnături.

Cătălin Ivan - Partidul Alternativa pentru Demnitate Naţională. A fost europarlamentar din partea PSD.

 

DIASPORA VOT / SPANIA Secţii de votare / ALEGERI PREZIDENŢIALE 2019. Unde votează românii din Dispora în Spania

 

Alexandru Cumpănașu – candidat independent.

Viorel Cataramă -  candidatul din partea Dreptei Liberale.

Bogdan Stanoevici - candidat independent. Este actor și fost ministru pentru românii de pretutindeni.

 

DIASPORA VOT / CIPRU Secţii de votare / ALEGERI PREZIDENŢIALE 2019. Unde votează românii din Dispora în CIPRU

 

John Ion Banu - candidat al Partidului Naţiunea Română. Este stabilit în Statele Unite, are o avere considerabilă.

Ninel Peia - candidat din partea Partidul Neamul Românesc. A fost deputat PSD.

Sebastian-Constantin Popescu - candidat Partidul Noua Românie.

 

DIASPORA VOT / GERMANIA Secţii de votare / ALEGERI PREZIDENŢIALE 2019. Unde votează românii din Dispora în Germania

 
Loading...