Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică PSD îi dă replica lui Klaus Iohannis. Cazanciuc: Toată opera lui se restrânge la cuvântul 'penal'. Respingerea irațională a efortului de a reforma justiția are legătură cu campania electorală pentru al doilea mandat (VIDEO)

PSD îi dă replica lui Klaus Iohannis. Cazanciuc: Toată opera lui se restrânge la cuvântul 'penal'. Respingerea irațională a efortului de a reforma justiția are legătură cu campania electorală pentru al doilea mandat (VIDEO)

Un articol de: - 02 Mai 2018, 19:10
PSD îi dă replica lui Klaus Iohannis. Cazanciuc: Toată opera lui se restrânge la cuvântul 'penal'. Respingerea irațională a efortului de a reforma justiția are legătură cu campania electorală pentru al doilea mandat (VIDEO) Politică

PSD reacţionează după ce preşedintele Klaus Iohannis a anunțat că trimite întreg pachetul Legilor Justiției la Curtea Constituțională a României (CCR) și, în paralel, sesizează Comisia de la Veneția.

Fostul ministrul al Justiţiei Robert Cazanciuc afirmă că, prin decizia sa, şeful statului dorește să blocheze activitatea Parlamentului și a CCR, susţinând că Iohannis "nu e interesat să se comporte ca un mediator" şi că toată opera lui se restrânge la cuvântul "penal". 

"Klaus Iohannis dovedește o necunoaștere a literei și spiritului Constituției României. După trei ani de mandat în care nu a mediat nimic, în care nu a unificat societatea, președintele României a rămas la primul pas făcut în campania electorală. Toată opera politică a lui Klaus Iohannis se restrânge la cuvântul 'penali'. Când nu are nimic de spus, președintele aduce pe tapet același discurs aproape obsesiv din păcate... cuvintele 'penal', 'anticorupție' sau 'legile justiției' fiind singurul proiect politic al președintelui în anul Centenarului", a declarat, miercuri, Robert Cazanciuc.

"Este limpede că respingerea irațională a efortului Parlamentului României de a reforma justiția nu are legătură cu justiția, ci cu campania electorală pentru al doilea mandat pe care însă, din lipsă de idei politice, președintele pare că a început-o mai devreme. Sunt câteva chestiuni referitoare la cele trei legi. Klaus Iohannis vorbește despre pachete de legi, deși la promulgare au fost trimise doar două, a treia nu a fost încă motivată. Sunt foarte multe confuzii tehnice referitoare la parcursul constituțional, sunt multe neadevăruri, ca să nu zic minciuni. Klaus Iohannis spune că ministrul ar avea puteri sporite în raport cu CSM. Nimic mai fals, din contră! Ministrul nu mai are aceleași prerogative ca înainte, spre exemplu, nu mai este titularul acțiunii disciplinare. Din păcate, președintele pare să se comporte ca un actor în campanie elctorală, foarte puțin preocupat de mersul adevărat al justiției", a precizat reprezentantul PSD.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   Robert Cazanciuc,   PSD,   Klaus Iohannis