Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică PSD critică Guvernul Orban pentru proiectul privind carantina și izolarea. Cazanciuc: Nu prezintă nicio garanție că românii nu vor fi luați de pe stradă pentru un simplu strănut (VIDEO)

PSD critică Guvernul Orban pentru proiectul privind carantina și izolarea. Cazanciuc: Nu prezintă nicio garanție că românii nu vor fi luați de pe stradă pentru un simplu strănut (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 12 Iul 2020, 12:20
PSD critică Guvernul Orban pentru proiectul privind carantina și izolarea. Cazanciuc: Nu prezintă nicio garanție că românii nu vor fi luați de pe stradă pentru un simplu strănut (VIDEO) Foto: Robert Cazanciuc / Facebook Politică

Senatorul PSD Robert Cazanciuc, președintele interimar al Senatului, a acuzat Guvernul Orban că a trimis un proiect pentru carantină și izolare „în contradicție nu numai cu legea fundamentală a României, Constituția, dar și cu practica CEDO și a altor instanțe europene”. El susține că propunerea de act normativ nu prezintă „nicio garanție că românii nu vor fi luați de pe stradă pentru un simplu strănut”.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.


 

PSD critică Guvernul Orban pentru proiectul privind carantina și izolarea. Declarațiile lui Robert Cazanciuc


 

„Am avea o lege în contradicție nu numai cu legea fundamentală a României, Constituția, dar și cu practica CEDO și a altor instanțe europene. Legat de procesul adoptării acestei legi, premierul se plângea, ieri, că este la capătul răbdării că am amânat votul în Parlament până luni. Vă reamintesc că Parlamentul a lucrat vineri până la ora 23, Comisia juridică a lucrat până la 4 dimineața. Ieri, sâmbătă, am lucrat din nou. Programul Parlamentului este, în fiecare zi, în sesiune extraordinară până pe 15 iulie și dacă va fi nevoie, o să prelungim”, a declarat Robert Cazanciuc.

Senatorul PSD susține că „e ca și cum un elev, care nu prea a învățat în liceu, nu prea știe să scrie, a dat Bacalaureatul acum și dă vina pe profesori sau pe comisia de examinare că a picat examenul. Așa face Orban în momentul de față. O să vă dau câteva exemple din lege, ca să înțelegeți de ce spun acest lucru. Carantina, izolarea, spitalizarea trebuie făcute pe baza unor dovezi clare, științifice de boală. În proiectul aprobat de Guvernul Orban nu există nicio garanție că românii nu vor fi luați de pe stradă pentru un simplu strănut. Semnele sugestive, așa cum este formulat în proiectul Guvernului, nu reprezintă o dovadă clară, științifică. Să fie foarte clar, toată lumea este de acord că un bolnav contagios trebuie izolat, ajutat să nu răspândească boala, dar modul în care se pune în practică această carantinare sau izolare face diferența dintre un regim democratic și unul dictatorial. Îți trebuie foarte mult tupeu să vii în Parlament cu un asemenea proiect, după care tot tu să țipi că nu este votat. Este a treia oară când Guvernul trimite Parlamentului, în ultimul moment, o lege foarte proastă, plină de greșeli și care lasă loc abuzurilor. Această lege trebuie să reglementeze nu numai în cazul pandemiei de acum, dar și în situații similare”.
 

Prim-ministrul, mesaj tranșant amânarea votului pe proiectul privind carantina și izolarea


 

Premierul Ludovic Orban criticase aspru, sâmbătă, faptul că Senatul a amânat dezbaterea și aprobarea proiectului - gest pe care îl asimilează cu „o creștere dramatică a riscului de infectare”.

”Dați-mi voie să transmit un mesaj de revoltă și de indignare față de amânarea dezbaterii și aprobării de către Senat a legii care să ne pună la dispoziție instrumentele indispensabile de care avem nevoie în lupta împotriva epidemiei. Amânarea adoptării legii înseamnă o creștere dramatică a riscului de infectare. În toate țările democratice din lume, autoritățile au la dispoziție aceste instrumente care sunt carantina, izolarea la domiciliu, posibilitatea de a trata pacienții sub control medical. În momentul de față, Guvernul și autoritățile din România sunt lipsite de acest instrument vital. Au ieșit din spital foarte mulți pacienți, nu am avut posibilitatea să determinăm izolarea la domiciliu a pacienților și tratarea lor la domiciliu. La ora actuală, în urma anchetelor epidemiologice, nu avem această pârghie pe care o are orice autoritate din orice țară civilizată, pârghia de a decide izolarea la domiciliu a persoanelor care au intrat în contact cu persoane infectate. (...) Sunt măsuri de izolare a virusului, nu a persoanei”, a spus Ludovic Orban, sâmbătă, după o videconferință cu prefecții și șefii structurilor Ministerului Afacerilor Interne.

 

știre în curs de actualizareAdevărul despre soţul Andreei Esca: De ce Alexandre Eram a făcut o formă GRAVĂ de COVID-19

 

Citeşte mai multe despre:   PSD,   Robert Cazanciuc