Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Robert Turcescu: "Scrisoarea lui Jose Manuel Barroso este imperativă. Ce face Victor Ponta între timp? Își plimbă trupul prin Londra"
Exclusiv

Robert Turcescu: "Scrisoarea lui Jose Manuel Barroso este imperativă. Ce face Victor Ponta între timp? Își plimbă trupul prin Londra"

Un articol de: - 10 Aug 2012, 20:56
Robert Turcescu: "Scrisoarea lui Jose Manuel Barroso este imperativă. Ce face Victor Ponta între timp? Își plimbă trupul prin Londra" Politică

Jurnalistul turcescu-54720.html">Robert Turcescu a comentat, vineri, scrisoarea trimisă de Jose Manuel Barroso lui Victor Ponta, prin care cere urgentarea trimiterii listelor electorale către Curtea Constituțională, spunând că termenul "crucial" folosit de șeful Comisiei Europene în scrisoare relevă că tonul folosit de oficialul european este unul imperativ și fără precedent.

"Să citim însă acel fragment: Este acum crucial ca Guvernul român să răspundă fără întârziere CCR în ceea ce privește listele electorale. Prin urmare, scrisoare este aproape imperativă, este un semn de mare disperare și nu-mi aduc aminte, în istoria conflictelor mai mici sau mai mari din UE, să fi auzit o exprimare atât de categorică și imperativă către șeful unui Executiv dintr-o țară membră UE", a apreciat Turcescu.

Acesta a adăugat că deși situația politică din România este în fierbere, premierul Victor Ponta preferă să asiste la Jocurile Olimpice de la Londra, în loc să se ocupe de treburile țării.

"Ce face Ponta între timp? Păi Ponta își plimbă trupul prin Londra, la Jocurile Olimpice, într-o perioadă în care în România situația politică este în fierbere. Într-un astfel de moment, cred că Ponta mai are o singură variantă pentru a ieșit cât de cât împăcat, o demisie", a mai spus turcescu-54720.html">Robert Turcescu.

Președintele Comisiei Europene (CE), portughezul Jose Manuel Barroso, i-a scris, vineri, premierului Victor Ponta  scrisoare în care și-a manifestat îngrijoarea vizavi de evoluțiile politice de la București și în care cerea Guvernului trimiterea cât mai rapidă a listelor electorale la Curtea Constituțională (CCR), pentru luarea câti mai devreme a unei decizii privind referendumul din 29 iulie.

Vezi AICI mai multe detalii despre
scrisoarea trimisă de șeful Comisiei Europene.

turcescu-54720.html">Robert Turcescu: Scrisoarea lui Barroso este imperativă
Embed:


Citeşte mai multe despre:   Robert Turcescu,   Comisia Europeana,   Guvernul Romaniei,   USL,   scrisoare,   referendum,   liste electorale,   turcescu