Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Un ONG critică în presa franceză parteneriatul Coca-Cola cu preşedinţia română a Consiliului UE. Printre sponsori se mai numără Mercedes, Renault și DIGI (VIDEO)

Un ONG critică în presa franceză parteneriatul Coca-Cola cu preşedinţia română a Consiliului UE. Printre sponsori se mai numără Mercedes, Renault și DIGI (VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 11 Mar 2019, 12:48
Un ONG critică în presa franceză parteneriatul Coca-Cola cu preşedinţia română a Consiliului UE. Printre sponsori se mai numără Mercedes, Renault și DIGI (VIDEO) Foto:romania2019.eu Politică

Foodwatch, o importantă asociație franceză de protecţie a consumatorului, a criticat suportul financiar acordat preşedinţiei române a Consiliului UE de către Coca-Cola. Karine Jacquemart, șefa ONG-ului, chiar a vorbit despre existența unui conflict de interese, notează francetvinfo.fr.

Un parteneriat extrem de vizibil între marca de răcoritoare și președinția română, notează France 2: Pe 31 ianuarie, cu ocazia unei reuniuni a miniștrilor de Externe organizată la București, jurnaliștii au fost primiți cu sticle de Cola gratis, stațiile de reîncărcare a telefoanelor mobile erau roșii, culoarea mărcii, la fel și fotoliile. 

”Când ești partener oficial, când în toate întâlnirile politice găsim fotolii Coca Cola, băuturi Coca Cola și, în plus, se pare o contribuție financiară, e evident că există o influență indirectă și e evident că ăsta nu e sub nicio formă un cadru politic de care avem nevoie pentru a proteja drepturile cetățenilor”, a susținut Karine Jacquemart.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Sursă Video: France 2 / Paul Cozighian - Youtube

Alți sponsori sunt Mercedes, Renault și DIGI. Aceștia au plătit fiecare câte 40.000 de euro.

Sursa mai notează că, totuși, aceasta este o practică în rândul statelor care ajung să dețină președinția rotativă a Consiliului UE. Obiceiul este, însă, criticat de unii europarlamentari.

”Să ceri firmelor private să-ți sponsorizeze evenimentele te pune într-o poziție de cerșetor, ceea ce nu face decât să sporească puterea lobby-ului multinaționalelor”, a declarat Philippe Lamberts, deputat ecologist european.Accidentul din Andronache poate aduce schimbarea Codului Rurier. Limita de viteză de pe străzile înguste din cartiere, trasă şi mai jos

Autoritățile române au transmis, însă, că astfel de contracte nu au nicio influență asupra activităților despășurate.

Citeşte mai multe despre:   Coca-Cola,   DIGI RCS-RDS,   Consiliul Uniunii Europene,   Foodwatch