Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică România, pregătită pentru valul 3 al epidemiei de coronavirus? Ludovic Orban: Noi depunem eforturi constante. Puteți vedea că am făcut progrese (VIDEO)

România, pregătită pentru valul 3 al epidemiei de coronavirus? Ludovic Orban: Noi depunem eforturi constante. Puteți vedea că am făcut progrese (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 16 Noi 2020, 20:40
România, pregătită pentru valul 3 al epidemiei de coronavirus? Ludovic Orban: Noi depunem eforturi constante. Puteți vedea că am făcut progrese (VIDEO) Politică

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni seară, că autoritățile depun eforturi permanente pentru a crește capacitatea de testare, dar și de tratare a pacienților depistați cu coronavirus. Acesta a precizat că sunt, totuși, și niște limitări legate de personalul specializat insuficient și de capacitățile tehnice. Șeful Guvernului a mai spus că dacă toată lumea va respecta măsurile anticoronavirus, vom ajunge să oprim creșterea numărului de infectări și apoi, chiar la un trend descendent.

 

Ludovic Orban dă asigurări că autoritățile se pregătesc constant pentru a face față epidemiei de coronavirus 

 

Întrebat dacă România e pregătită pentru al treilea val al epidemiei, despre care se preconizează că va veni în Europa în februarie, premierul a răspuns: „Noi facem eforturi constante pentru a ne pregăti pentru a face față și mai bine. Puteți vedea că am făcut progrese, sigur, nu pot să zic că sunt chiar la nivelul nevoilor, dar am făcut progrese pe linie și la nivelul echipamentelor de protecție, în materie de aparate de diagnosticare Real Time PCR. Acum am decis să achiziționăm și trei milioane de teste rapide pentru a fi folosite pentru personalul medical, pentru beneficiarii serviciilor din căminele de vârstnici și persoane cu dizabilități, în centrele de copii. Deci încercăm și așa să creștem capacitatea de testare”. 

„În ceea ce privește creșterea capacității de tratare în secțiile de ATI, vedeți că, deși nimeni n-ar fi crezut, există azi în ATI aproximativ 1.180 de pacienți care beneficiază de tratament. Creștem, în continuare, capacitatea de tratare. E adevărat, locuri libere nu sunt foarte multe, numărul variază. Împreună cu Ministerul Sănătății am făcut un plan de creștere a capacității”, a mai precizat Orban.

Acesta s-a referit apoi la „limita de personal, pe de o parte, și de condițiile tehnice. În materie de aprovizionare cu oxigen, facem eforturi permanente pentru a crește capacitatea”.

„Dacă oamenii înțeleg și respectă regulile, cum se întâmplă în mare parte, putem opri creșterea numărului de cazuri și ajunge pe un trend descendent”, a mai precizat șeful Guvernului.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 Mare atenție! Dacă vezi acest obiect în cabina de probă sau în toaleta publică pleacă urgent de acolo. Ce este, de fapt

Ludovic Orban: Noi ne-am asumat, în campanie electorală, introducerea de noi restricții

 

Orban, care este și președintele PNL, a mai declarat că liberalii și-au asumat chiar și în plină campanie electorală reintroducerea anumitor restricții pentru a limita răspândirea coronavirusului.

„Noi ne-am asumat introducerea de noi restricții fiind în campanie electorală tocmai pentru că am considerat absolut necesară introducerea acestor restricții pentru a opri creșterea numărului de cazuri. Avem la dispoziție instrumente precum carantinarea și ați văzut că am luat decizia de carantinare peste tot unde s-a solicitat carantina. (...) La ora actuală, avem aproape 50 de localități care sunt în carantină”, a mai declarat șeful Guvernului.

Bilanțul epidemiei de coronavirus în România a ajuns, luni, la 365.212 de îmbolnăviri și 9.075 de decese. În ultima zi, 4.931 de oameni au fost depistați pozitiv, din doar 11.266 de teste, iar 149 de bolnavi au murit. Potrivit autorităților, Capitala a contabilizat 999 îmbolnăviri nou confirmate.