Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică România riscă să primească mai puține fonduri europene. Tomac (PMP): „Nu anticipatele trebuie să fie prioritate pentru țară astăzi” / „Iohannis și Guvernul au datoria să intervină de urgență”

România riscă să primească mai puține fonduri europene. Tomac (PMP): „Nu anticipatele trebuie să fie prioritate pentru țară astăzi” / „Iohannis și Guvernul au datoria să intervină de urgență”

Un articol de: Vladimir Ionescu - 15 Feb 2020, 10:29
Foto: Hepta.ro / Mediafax Foto / Andreea Alexandru Politică

Nu anticipatele trebuie sa fie prioritate pentru țară astăzi, ci bătălia pentru banii europeni, a afirmat Eugen Tomac, liderul PMP, care a lansat un apel către președintele Iohannis și Guvernul Orban, despre care spune că „au datoria să intervină de urgență, să acționeze hotărât și eficient pentru a apăra interesele României” în negocierile pentru bugetul UE pe următorii șapte ani.

Apelul său vine în contextul în care, potrivit eurodeputatului, România riscă să primească, în perioada 2021-2027, finanțări diminuate pentru coeziune și agricultură.

„Președintele Iohannis și Guvernul au datoria să intervină de urgență, să acționeze hotărât și eficient pentru a apăra interesele României.

Nu anticipatele trebuie sa fie prioritate pentru țară astăzi, ci bătălia pentru banii europeni.

Conform propunerii de buget al Uniunii Europene, România riscă să primească, în perioada 2021-2027, finanțări diminuate pentru coeziune și agricultură.

Astfel, propunerea de buget aflată pe masa liderilor europeni prevede tăieri, în bugetul comun, de peste 80 de miliarde de euro la coeziune, agricultură și mediu.

Negocierile pe bugetul UE sunt cruciale pentru viitorul României, iar decizia finală trebuie să fie rezultat al unui echilibru între politicile tradiționale, de coeziune și agricolă, și noile priorități, cum ar fi lupta împotriva schimbărilor climatice”, a scris Eugen Tomac, sâmbătă, pe Facebook.

 

Citeşte mai multe despre:   Eugen Tomac,   PMP
 
Loading...