Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică "România Unită" a lui Sebastian Ghiţă, renăscută prin Dacian Cioloş şi Dan Barna: Ce acord de colaborare propun liderii USR-PLUS partidelor din opoziţie

"România Unită" a lui Sebastian Ghiţă, renăscută prin Dacian Cioloş şi Dan Barna: Ce acord de colaborare propun liderii USR-PLUS partidelor din opoziţie

Un articol de: Sebastian Pricop - 27 Iun 2019, 14:18
Foto: Inquam Photos / George Călin Politică

Alegere ciudată pentru liderii USR-PLUS, Dan Barna şi Dacian Cioloş! Cei doi au propus  partidelor din opoziție un acord de colaborare "pentru pregătirea unei guvernări responsabile pentru România în 2020". 

Doar că au ales un nume cel puţin ciudat pentru acesta şi anume "România Unită", exact denumirea partidului lui Sebastian Ghiţă cu care a încercat în 2016 să intre în Parlamentul României.

PRU, condus şi atunci şi acum de Bogdan Diaconu, s-a remarcat mai mult printr-o apropiere de extrema dreapta decât prin valorile pe care le propune Dacian Cioloş şi Dan Barna.

"Această scrisoare deschisă este o invitație la un dialog politic responsabil pentru a găsi soluții corecte în urma actului de guvernare eșuat al actualei majorități parlamentare și pentru pregătirea unei alternative viabile de guvernare în 2020.

Noi, cei care am format Alianța 2020 USR PLUS, ne-am angajat în negocieri politice serioase, pentru consolidarea unui proiect politic care să aibă un fond temeinic, reguli de funcționare clare, cu procese cât mai deschise pentru desemnarea celor mai buni candidați pentru cetățenii României și pentru România. Dar considerăm că este în egală măsură important ca forțele de bună credință din societate – politice, academice și societatea civilă – să se alăture unui astfel de proiect astfel încât să ne asigurăm că oferim electoratului cea mai bună opțiune.

Necesitatea adunării tuturor actorilor responsabili în jurul unui Proiect pentru România este confirmată și de rezultatele din 26 mai, dar și de rezultatele tuturor studiilor realizate până acum. Fără dubiu, trebuie pregătită din timp o guvernare legitimă și puternică pentru 2020. O guvernare legitimată prin alegeri în care niciun român să nu mai poată fi oprit să voteze, capabilă să ofere soluțiile politice corecte și să depășească orgolii de partid sau personale care ar putea împiedica buna ei funcționare", se arată în manifestul semnat de Barna şi Cioloş.


 

Citeşte mai multe despre:   Dacian Ciolos,   Dan Barna
 
 
 
Loading...