Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Roxana Wring (USR): Introducerea vinietei pentru București, o mostră de heirupism / Ce măsuri propune consilierul general USR

Roxana Wring (USR): Introducerea vinietei pentru București, o mostră de heirupism / Ce măsuri propune consilierul general USR

Un articol de: Vladimir Ionescu - 14 Aug 2019, 15:24
Roxana Wring (USR): Introducerea vinietei pentru București, o mostră de heirupism / Ce măsuri propune consilierul general USR Politică

Roxana Wring, consilier general USR, a catalogat inițiativa primarului Gabriela Firea de a introduce vinieta pentru București drept „mostră de heirupism”, explicând că, în lipsa unei fundamnetări corecte, această decizie poate fi un „dezastru”.

WOW, E SEXY MAMA! ȘI-A FĂCUT DE RÂS BĂIATUL! INCREDIBIL CUM A FOST FILMATĂ! TOȚI BĂRBAȚII POFTESC LA EA! (GALERIE FOTO)

„«Heirupismul» ca stil de management. Asta este ceea ce putem învăța din tot mandatul Gabrielei Firea. Cea mai recentă lecție, chiar astăzi când primarul a anunțat că introduce vinieta pentru București. Este o mostră de heirupism, la fel cum a fost, dacă vă mai aduceți aminte, banda unică ce a funcționat o singură zi pentru că a fost prost pregătită, prost anunțată și prost implementată.

EA ESTE CEA MAI SEXY FEMEIE DIN ARMATĂ! I-A INNEBUNIT PE TOȚI ȘI ACUM S-A DEZBRĂCAT PENTRU PREȘEDINTE! (GALERIE FOTO)

Avem acum aceeași situație. O idee aplicată în alte orașe, dar care riscă să fie transformată în dezastru de Gabriela Firea. Și explic de ce. În mod normal, astfel de decizii se iau după o analiză atentă a cifrelor. Nu am auzit de la actualul primar date precise despre câte astfel de mașini circulă zilnic în București, care este suma totală pe care speră să o obțină la bugetul local și cu cât va scădea poluarea din Capitală în urma introducerii acestei măsuri. Nu am auzit nici de facilitățile de transport vor fi oferite celor care, descurajați de vinietă, vor dori totuși să meargă cu transportul în comun. Unde să-și lase mașinile, ce noduri de transport vor avea la dispoziție sau ce variante ocolitoare.

SOȚIA LUI MIHAI CONSTANTINESCU, ÎN LACRIMI, DE DURERE! DIN PĂCATE, A CONFIRMAT ANUNȚUL TRIST (GALERIE FOTO)

În lipsa acestor date absolut necesare – nu mai spun că era bine să fi avut un studiu de impact unde toate aceste lucruri să fie detaliate – nu am încredere că Gabriela Firea va reuși să facă ceva bun cu această taxă. Cel mult să o compromită ca idee și să o îngroape așa cum a făcut și cu altele”, a afirmat Roxana Wring.

În acest context, consilierul general USR a explicat că, încă din primul an de mandat, primarul general al Capitalei ar fi trebuit să comande un studiu pe această problemă. Totodată, Wring consideră că această decizie ar fi trebuit completată de alte măsuri, precum înnoirea parcului auto STB, parcări la marginea orașului, rute extinse, variante ocolitoare etc.

„Ce trebuia să facă un primar general? Încă din primul an de mandat trebuia să comande un studiu pe această problemă. Apoi să pregătească un plan integrat, în care introducerea vinietei să fie dublată de măsuri de sprijin (înnoirea parcului auto STB, parcări la marginea orașului, rute extinse, variante ocolitoare etc.). Apoi să pună în dezbatere această soluție. Apoi să o testeze și la final să anunțe că o va implementa.

Altfel, vinieta va fi doar o sancțiune pe care oamenii o plătesc pentru incompetența primarului general. În lipsa facilităților de care spuneam, această vinietă nu va duce la reducerea traficului și a poluării. Ci doar la penalizarea oamenilor care nu au nicio altă variantă. Și nu din cauza lor, ci din cauza actualei administrații.

Pe scurt, o idee ce ar putea funcționa, dar pe care Gabriela Firea se pregătește să o îngroape definitiv”, a declarat Roxana Wring.

Declarația consilierului general USR vine în contextul în care Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat miercuri că mașinile poluante nu vor mai avea acces în centrul Bucureștiului de la 1 ianuarie 2020, potrivit unui proiect lansat în dezbatere publică. (Detalii AICI)

Citeşte mai multe despre:   Roxana Wring,   USR