Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică S-au orientat bine: PMP şi UDMR au ajuns în conducerea mai multor Consilii judeţene, deși au obținut scoruri mici la alegeri (VIDEO)

S-au orientat bine: PMP şi UDMR au ajuns în conducerea mai multor Consilii judeţene, deși au obținut scoruri mici la alegeri (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 26 Iun 2016, 20:24
S-au orientat bine: PMP şi UDMR au ajuns în conducerea mai multor Consilii judeţene, deși au obținut scoruri mici la alegeri (VIDEO) Foto:blog.beaconstac.com Politică

Deşi au obţinut scoruri mici la alegeri, PMP şi UDMR au ajuns în conducerea mai multor consilii judeţene, informează B1 TV. PMP a reuşit să constituie nu mai puţin de nouă majorităţi în Consiliile judeţene, la egalitate cu liberalii. Nici UDMR nu stă prost. A făcut opt majorităţi şi are cinci preşedinţi de Consilii Judeţene.

PMP, UDMR şi ALDE nu au obţinut cele mai bune scoruri în alegeri. Cu toate acestea, au fost esenţiale pentru formarea majorităţilor în Consiliile judeţene. Şi dacă ALDE, în virtutea unei înţelegeri de dinainte de alegeri, a constituit majorităţi doar alături de PSD, PMP şi UDMR au mers când cu PSD, când cu PNL.

Nouă majorităţi în Consiliile Judeţene a reuşit PMP să constituie astfel. La Constanţa, Prahova, Neamţ, Caraş Severin, Timiş şi Maramureş alături de PSD şi la Alba, Arad şi Ilfov alături de PNL.

UDMR a reuşit două victorii de unul singur, în Harghita şi Covasna. Pentru majorităţile din Bihor, Sălaj şi Mureş s-au înţeles cu social democraţii, în timp ce pentru cele din Arad, Braşov şi Satu Mare cu liberalii.

Spre deosebire de PMP, maghiarii au obţinut şi cinci preşedinţi de Consilii judeţene - în Harghita, Covasna, Bihor, Mureş şi Satu Mare.

S-au orientat bine: PMP şi UDMR au ajuns în conducerea mai multor Consilii judeţene, deși au obținut scoruri mici la alegeri

"Rezultatele pentru noi sunt mulţumitoare. Am ţinut cont de rezultatul alegerilor, am ţinut cont de specificul fiecărui judeţ, de capacitatea de a colabora cu unii sau cu alţii şi de tradiţia de a colabora cu unii sau cu alţii", a spus Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. Numai că alianţele au stârnit şi nemulţumiri.

"Sunt judeţe unde am mers cu liberalii şi sunt supăraţi pesediştii şi sunt judeţe unde am mers cu PSD şi sunt supăraţi liberalii. Dacă toată lumea este supărată asta înseamnă că până la urmă e bine. Sau nu e bine", a adăugat Hunor.Au divorţat imediat după ce ea i-a trimis poza asta pe Whatsapp! Are ochi de detectiv cine vede de ce

Deşi a obţinut 42,29% din voturi, prin alianţe cu ALDE, UNPR şi PMP, PSD a ajuns să controleze 31 de judeţe, inclusiv Capitala şi are 29 de preşedinţi de Consilii judeţene.

Negocierile nu au mers la fel de bine şi pentru PNL: Cu un scor de 30,64% la alegrile locale, liberalii au reuşit să facă majorităţi doar în nouă judeţe - în trei singuri şi în şase în alianţe cu UDMR, PMP şi FDGR.

Citeşte mai multe despre:   PMP,   UDMR