Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică „Să vii la un salariu de 200 de euro, ar trebui să ai o atitudine foarte patriotică spre masochistă”. Ministrul remaniat al Transporturilor explică neînțelegerile cu premierul Cioloș

„Să vii la un salariu de 200 de euro, ar trebui să ai o atitudine foarte patriotică spre masochistă”. Ministrul remaniat al Transporturilor explică neînțelegerile cu premierul Cioloș

Un articol de: - 12 Iul 2016, 14:13
„Să vii la un salariu de 200 de euro, ar trebui să ai o atitudine foarte patriotică spre masochistă”. Ministrul remaniat al Transporturilor explică neînțelegerile cu premierul Cioloș Foto: puterea.ro Politică

Ministrul remaniat al Transporturilor, Dan Costescu, explică într-un interviu pentru Gândul.info neînțelegerile cu premierul Dacian Cioloș. În primul rând, spune el, erau abordări diferite pe partea de comunicare. „Eu eram de părere că trebuie să avem ceva concret, să avem nişte paşi serioşi, fundamentaţi. Solicitările erau de a comunica mai des. Era cumva împotriva stilului din privat în care, atunci când ai un obiectiv important, de obicei, mergi pe silent înainte şi abia când l-ai bifat 100% raportezi”. De aici şi partea a doua, invocată şi de premier când a anunţat remaniarea. Situaţia de la CNADNR, mai exact restructurarea Companiei de autostrăzi.

„Am spus că o restructurare la o companie de asemenea dimensiuni şi importanţa CNADNR nu poate să dureze mai puţin de 2-3 ani, dar ne-o asumăm să o facem într-un an. Dânsul ar fi vrut undeva şi mai devreme. Aici nu am găsit nicio cale comună pentru a rezolva acest lucru pentru că eu am pornit această restructurare, ea este în desfăşurare, s-au făcut paşii. (...)Ce îmi doresc este ca acest lucru să continue în acelaşi mod în care l-am început, cu paşi bine calculaţi, pe un fundament solid pentru că astfel ne-am asuma riscul ca dintr-o companie eficientă să o separăm, numai de dragul de a o anunţa la televizor, să ne alegem cu două companii ineficiente ceea ce ar fi dezastru pentru infrastructura din România”, explică fostul ministru.

Costescu susține că la CNADNR sunt foarte mulți bani, dar eficiența oamenilor care lucrează acolo lasă de dorit.

„Nu poţi să gestionezi miliarde cu oameni plătiţi cu 200 de euro. (...) Nu poţi să aduci un absolvent, să-l plăteşti cu 900 de lei, când el, de la o firmă de construcţii care îl vrea apoi pe şantier este plătit cu 300 de euro în anii terminali. Ar trebui să aibă o atitudine foarte patriotică spre masochistă ca să accepte după o bursă de 300 de euro pe lună să intre la un salariu de 200 de euro”, a mai declarat acesta.

„Prima discuţie pe care am avut-o cu premierul a fost înainte de nominalizare şi prima oară când i-am spus de ce nu pot să vin la Ministerul Transporturilor i-am spus că este un aparat central prost plătit, demotivat şi cu care nu cred că pot să duc proiectele acestea până la capăt”, fostul ministru.

Când vine vorba despre politică, Dan Costescu admite că au fost câteva „tatonări”, dar „nu este ceea ce îmi doresc la acest moment”. Se mai gândeşte însă până la toamnă.

Totodată, acesta susține că îl vede pe Dacian Cioloș continuând în politică, după ce se termină mandatul acestui Guvern.

„Ar fi şi păcat să nu îl facă, are toate elementele să facă acest pas. A mai făcut politică, pentru el nu este ceva nou, a făcut politică şi la nivel european. Ar fi o mare pierdere să nu intre în politică. Cu experienţa şi cunoştinţele pe care le are. În raniţa fiecărui caporal se află bastonul de mareşal. Dl Cioloş nu mai e de mult caporal şi pasul ar fi mult mai mic pentru el”, este de părere Dan Costescu.

Se reduce vârsta de pensionare? Vești bune pentru români

Citeşte mai multe despre:   transporturi