Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Salariile unor categorii de bugetari, majorate cu 15%. Legea adoptată în Parlament, merge la promulgare

Salariile unor categorii de bugetari, majorate cu 15%. Legea adoptată în Parlament, merge la promulgare

Un articol de: Traian Avarvarei - 14 Oct 2020, 17:35
Salariile unor categorii de bugetari,  majorate cu 15%. Legea adoptată în Parlament, merge la promulgare Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Politică

Camera Deputaților, for decizional, a votat miercuri ca salariile unor categorii de bugetari să fie majorate cu 15%. Legea urmează să fie promulgată.

 

 

Majorari salariale pentru funcționari publici din mai multe instituții

 

 

Creșteri salariale vizează funcționarii care lucrează la Administraţia Prezidenţiala, Secretariatul General al Guvernului şi Parlament.

Iniţiativa legislativă aparține PSD-iștilor Claudiu Manda, Doina Federovici și PNL-istului Ioan Chirteş, și a fost adoptat cu 150 de voturi „pentru”, 71 „împotrivă” şi opt abţineri.

Astfel, funcţionarii publici și personalul contractual din cadrul aparatului Administraţiei Prezidenţiale, Secretariatului General al Guvernului, precum şi cei din serviciile Parlamentului beneficiază, “pentru complexitatea muncii”, de o majorare a salariului de bază de 15%.

Astfel, se modifică Legea cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.Venise să facă curățenie în casa unei bătrâne oarbe. În dormitorul femeii avea să facă o descoperire înfiorătoare. Se afla acolo de 20 de ani

 

 

Motivarea amendamentului: Funcționarii au atribuții unice

 

 

Motivarea amendamentelor este "eliminarea discriminării la care au fost supuși funcționării respectivi, având în vedere specificul și unicitatea atribuțiilor și activității desfășurate și ținând cont de interdicțiile și incompatibilitățile prevăzute de statute, precum și de dispozițiile Codului administrativ, restricții care, pentru majoritatea categoriilor de personal, se reflectă în diferențe salariale".

"Prin excepție, pentru instituțiile din sistemul sanitar și de asistentă socială, cele din sistemul de apărare, ordine publică si securitate nationala, cele din sistemul justiției, precum și cele din subordinea Ministerului Justiției, sumă sporurilor, compensațiilor, adaosurilor, primelor, premiilor și indemnizațiilor, inclusiv cele pentru hrană și vacanță, acordate cumulat pe total buget pentru fiecare ordonator principal de credite nu poate depăși 30% din sumă salariilor de bază, a soldelor de funcție/salariilor de funcție, soldelor de grad/salariilor gradului profesional deținut, gradațiilor și a soldelor de comandă/salariilor de comandă și a indemnizațiilor lunare, după caz", mai prevede un alt text adoptat, motivându-se că, astfel, se vor rezolvă unele inechități salariale cu care se confruntă personalul din justitie.

Citeşte mai multe despre:   bugetari,   functionari publici,   cresteri de salarii