Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Scandal de proporții în Ilfov: Marian Petrache, președintele CJ, discuție cu oamenii lui: „ Ăştia care sunt mai ameţiţi, cine-i ia primii, cu ăia votează". VEZI STENOGRAMA (VIDEO)

Scandal de proporții în Ilfov: Marian Petrache, președintele CJ, discuție cu oamenii lui: „ Ăştia care sunt mai ameţiţi, cine-i ia primii, cu ăia votează". VEZI STENOGRAMA (VIDEO)

Un articol de: - 11 Iun 2016, 17:08
Scandal de proporții în Ilfov: Marian Petrache, președintele CJ, discuție cu oamenii lui: „ Ăştia care sunt mai ameţiţi, cine-i ia primii, cu ăia votează". VEZI STENOGRAMA (VIDEO) foto: jurnaluldeilfov.ro Politică

O întregistrare audio, în care se poate auzi clar cum Marian Petrache, președintele Consiliului Judeţean Ilfov și lider PNL Ilfov, discută cu oamenii săi despre aducerea la vot a cetățenilor- a ajuns în posesia jurnaliştilor de la ştiri pe surse.

"Trebuie aduşi 6.000 de oameni la vot" sau "Poliţia nu zice nimic, nu va ţine cont de nimic în ziua alegerilor", sunt doar câteva fraze din conversaţia respectivă, arată B1 TV.

Înregistrarea în care Marian Petrache discută cu oamenii săi despre aducerea la vot a cetățenilor

“De exemplu, Mihai are, deci are 15 secţii care sunt în trei locaţii. Deci, el are trei zone de votare. Câte cinci secţii de votare pe fiecare. El are 60 de, 60 de echipe, ca să zic aşa. 60 de lideri. Câte 20 pe zi. Problema e că la el fiecare lider nu adce practic numai la o secţie de votare. Au listă de 6.000 de oameni.”, este doar o parte din conversaţia halucinantă dintre Marian Petrache, preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov şi liderul judeţean al Partidului Naţional Liberal.

Înregistrare a intrat în posesia jurnaliştilor de la ştiripesurse, care au făcut-o publică.

„Problema este aşa, că va fi o zi extenuantă. Cine are experienţă. Ei nu au experienţă. Nu sunt. Ăia vechii ştiu pe care-i are.

Bun! E foarte important la el e să-i gestioneze pe ăştia.

Luaţi-o pe rând! Trebuie să aduci 6.000 de oameni la vot.

Bă, ai 15 secţii de votare! Hai sa lămurim, nu e.

Îţi trebuie 6-7 oameni pe fiecare secţie.

300 - 400 de oameni pe fiecare secţie.

Dacă nu ai măcar 50 de oameni care să aducă câte opt inşi.”

În continuare, Petrache şi oamenii săi vorbesc despre cum poliţia nu va interveni în niciun fel în ziua alegerilor.

„Va fi problemă şi cu maşinile. Poliţia ne va hăitui: Ce-ai făcut, mă? De ce dai tu oameni la secţie?'

Aa. Nu, mă! Nu ţine cont de nimic. Mai lăsaţi-mă cu asta! Poliţia nu va ţine cont de nimic în ziua aia. Să nu fie cu bani, atâta tot.

Primul exemplu major e când azi am făcut manifestarea. N-aveam autorizaţie. Nu ne-a oprit nimeni.

M-au sunat de de la Jandarmerie, m-au sunat de la Poliţie, bă regula e asta, vă opresc, vă dispersez, vă dau amendă. Le-am zis, la Voluntari de ce nu aţi făcut.”

Oamenii discută şi despre atragerea electoratului.

„Dacă nu te trezeşti tu primul, cine-i ia, îl ia.

Mobilizează fiecare echipa lui.

Sunt oameni pe care.

Prea sensibili.

Indecişi.

Dacă ies la vot, ies la vot pentru tine.

Ăia aduşi mai încolo. Ăştia care sunt mai aşa, mai ameţiţi ei. Ăia, cine-i ia primii, cu ăia votează.”, au mai spus aceștia.

Contactat de postul nostru de televiziune, Marian Petrache nu a dorit să facă prea multe declaraţii. Susţine însă că nu a făcut nimic ilegal.

Citeşte mai multe despre:   scandal,   vot,   oameni,   politie