Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică SCANDAL în direct. Nadia Ciurlin: Sunt multe dosare cu prejudicii imense! De ce să le lăsăm vinovaților trei ani să dea banii? / Băsescu: Nu înțelegeți nimic! Dacă vreți să fiți realizator exigent, eu vă spun bună seara! (VIDEO)

SCANDAL în direct. Nadia Ciurlin: Sunt multe dosare cu prejudicii imense! De ce să le lăsăm vinovaților trei ani să dea banii? / Băsescu: Nu înțelegeți nimic! Dacă vreți să fiți realizator exigent, eu vă spun bună seara! (VIDEO)

Un articol de: - 20 Apr 2017, 22:40
Foto: Capital Politică

Dezbaterea pe tema recuperării prejudiciilor din grelele dosare de corupție s-a lăsat cu scandal în emisiunea moderată de Nadia Ciurlin, pe B1 TV. Senatorul PMP Traian Băsescu a intervenit prin telefon pentru a explica amendamentele pe care le-a propus la Legea grațierii. Acesta a susținut că a propus termenul de trei ani pentru recuperarea prejudiciului deoarece termenul de un an propus de Guvern ar face ca de grațiere să poată beneficia doar cei cu bani. Și asta pentru că mulți dintre cei eliberați ar putea să nu aibă banii necesari pentru a achita prejudiciul în doar un an.

Pe această temă, Nadia Ciurlin a încercat să-l întrebe pe fostul președinte de ce a ales, totuși, un termen atât de mare, de vreme ce în România există o mare problemă cu recuperarea prejudiciilor, mai ales în cazurile grave de corupție, în care daunele aduse statului sunt și de zeci de milioane de euro.
Se pare că senatorul PMP nu a fost tocmai încântat de faptul că un jurnalist a ”îndrăznit” să pună o întrebare. Astfel, a urmat dialogul următor: 

Traian Băsescu, deranjat de întrebările Nadiei Ciurlin pe tema recuperării prejudiciilor

Nadia Ciurlin: Haideți să facem un dialog!
Traian Băsescu: Păi, întâi să vă dau un exemplu, că altfel nu înțelegeți.
Nadia Ciurlin: Ba înțeleg, domnule președinte! Eu cred așa: sunt foarte multe dosare cu prejudicii imense, da? De ce să lăsăm acelor oameni trei ani? În ziua în care sunt eliberați trebuie să dea banii, că vedeți ce probleme avem cu recuperarea prejudiciilor. Așa gândesc eu din borcănelul meu...
Traian Băsescu: Doamna Ciurlin, este cum v-am spus eu! Nu înțelegeți nimic! 
Nadia Ciurlin: Ba înțeleg, domnule președinte! 
Traian Băsescu: Nu vă supărați! Doamnă, dacă credeți că știți, de ce Dumnezeu m-ați mai sunat?
Nadia Ciurlin: Dar de ce vă supărați, domnule președinte? De ce vă supărați? Eu vă întreb, dumneavoastră explicați!
Traian Băsescu: Vă repeziți. Nu mă supăr și dacă vreți să fiți tipul de realizator exigent, eu vă spun ”bună seara!” imediat! Lăsați-mă să vă spun situații de abuz în serviciu.
Nadia Ciurlin: Domnule președinte, trebuie să vă opresc, că trebuie să luăm publicitate. 
Traian Băsescu: Atunci vă doresc publicitate plăcută!
 

Citeşte mai multe despre:   Basescu,   amendamente,   legea gratierii,   gratiere
 
Loading...