Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică SCANDAL ÎN PARLAMENT pe tema referendumului. Vosganian deplânge soarta politicienilor români: Rar un popor care să pună atâta entuziasm în a-și DISTRUGE ELITELE...

SCANDAL ÎN PARLAMENT pe tema referendumului. Vosganian deplânge soarta politicienilor români: Rar un popor care să pună atâta entuziasm în a-și DISTRUGE ELITELE...

Un articol de: - 13 Feb 2017, 18:08
Foto: ALDE Politică

Scandal în plenul Parlamentului între deputatul PMP Robert Turcescu şi deputatul ALDE Varujan Vosganian.

În cadrul dezbaterii pe tema referendum-51130.html">referendumului, Turcescu a fost întâmplinat cu apelative precum ”colonelul”, aluzie la presupuse legături ale acestuia cu serviciile secrete.

"Bună ziua! Pe loc repaus", a fost prima replică a lui Turcescu. Ulterior, el s-a pronunțat în favoarea referendum-51130.html">referendumului propus de președintele Klaus Iohannis pe tema luptei anticorupție.

"Domnu' colonel!", i s-a strigat, din nou, din sală. 

"Pe loc repaus! Altă întrebare!", a reacționat Turcescu, de data aceasta.

"Vreau să vă atrag atenţia asupra unui lucru: în articolul 88 din Constituţie scrie că preşedintele adresează Parlamentului mesaje cu privire la principalele probleme politice ale naţiunii. S-a întâmplat. La articolul 90 - preşedintele, după consultarea Parlamentului, poate cere poporului să-şi exprime voinţa cu privire la probleme de interes naţional. Se întâmplă azi. Între cele două articole mai e articolul 89 care vorbeşte despre dizolvarea Parlamentului”, a continuat deputatul PMP.

Deputatul ALDE Varujan Vosganian a intervenit și a susținut că acest referendum-51130.html">referendum urmează a fi un nou atac împotriva clasei politice.

"Rar un popor care să pună atâta entuziasm în a-și distruge elitele. În România, elitele politice au suferit o dublă consecință. În primul rând, cele care existau au fost agresate permanent și, în al doilea rând, din cauza atmosferei create în jurul clasei politice, elitele nu se mai împrospătează. Să ziceam că nu am auzit ce a zis domnul colonel adineaori și nu iau deloc pe loc repaus în ceea ce spun acum. Domnul colonel - eu sunt sublocotenent și așa am rămas -, a asocia un referendum-51130.html">referendum cu amenințarea voalată a dizolvării parlamentului arată că acest referendum-51130.html">referendum, dincolo de întrebarea retorică pe care o pune, urmează a fi un nou atac împotriva clasei politice sau măcar a acelei părți legitimate prin alegeri libere. Îmi doresc să nu se întâmple asta", a afirmat Vosganian, citat de stiripesurse.ro.

Acesta a mai susținut că referendum-51130.html">referendumul din 2009 a fost ignorat tocmai pentru că reflecta o tendință totalitară: ”Parlamentul bicameral a fost victoria României democratice, de la Constituția din 1866 încoace, iar de câte ori România a avut dictatură, a avut parlament unicameral. Această dorință de întoarcere la unicameralism era într-un mod voalat o întoarcere la vocația dictatorială pe care noi o refuzăm. Nu există în lume nicio țară democratică de mărimea României care să aibă parlament unicameral. Nicio țară din lumea nu a trecut în mod democratic de la bicameralism la unicameralism. Trecerea de la bicameralism la unicameralism a fost numai consecința revoluțiilor sângeroase. De aceea s-a refuzat aplicarea unei astfel de hotărâri, mergând pe ideea că ea nu a fost dezbătută suficient".

Citeşte mai multe despre:   scandal,   Parlamentul Romaniei,   Plen,   referendum,   Stiri politica Romania,   referendum,   turcescu
 
Loading...