Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Scandal în Senat. Silviu Vexler (Minorități): Un senator îl invocă cu patos pe un om care e criminal de război / Sorin Lavric (AUR): Nu mă dezic o iotă de cuvintele pe care le-am spus (VIDEO)

Scandal în Senat. Silviu Vexler (Minorități): Un senator îl invocă cu patos pe un om care e criminal de război / Sorin Lavric (AUR): Nu mă dezic o iotă de cuvintele pe care le-am spus (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 09 Mar 2021, 08:51
Scandal în Senat. Silviu Vexler (Minorități): Un senator îl invocă cu patos pe un om care e criminal de război / Sorin Lavric (AUR): Nu mă dezic o iotă de cuvintele pe care le-am spus (VIDEO) În imagine: Silviu Vexler / Captură Video B1 TV Politică

Scandal în plenul Senatului între senatorul AUR Sorin Lavric și reprezentantul minorității evreiești Silviu Vexler

Vexler a catalogat drept o „umilinţă îngrozitoare la adresa victimelor Holocaustului” existenţa a două proiecte de lege, prin care se doreşte reintroducerea indemnizaţiilor oferite de statul român pentru urmașii foștilor legionari

De partea cealaltă, Sorin Lavric a susținut că nu va înceta să-și exprime admirația pentru personaje precum Mircea Vulcănescu sau Valeriu Gafencu.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Conflict între Sorin Lavric și Silviu Vexler în plenul Senatului

 

Silviu Vexler l-a criticat pe senatorul AUR Sorin Lavric, cel care se declarase un admirator al lui Mircea Vulcănescu și al lui Valeriu Gafencu. Reprezentantul evreilor a amintit că cei doi au fost susținători ai mareșalului Antonescu.

„Faptul că în plenul Senatului României se încearcă rescrierea istoriei, faptul că un senator al Parlamentului României îl invocă cu patos pe un om care este criminal de război, condamnat de două ori pentru tot ceea ce a făcut, este o ruşine nu numai la adresa Parlamentului României, ci şi o ruşine la adresa României în sine”, a punctat Vexler.Se REDESCHID cluburile pe litoral în minivacanţa de 1 Mai? Vestea dată de ministrul Lucian Bode

În replică, senatorul AUR a declarat că nu va înceta să vorbească cu „veneraţie” despre cei care s-au opus regimului comunist. În plus, Lavric susține că nu poate fi tras la răspundere pentru declarațiile sale.

„Nu mă dezic o iotă de cuvintele pe care le-am spus despre Vulcănescu sau despre Gafencu şi voi continua să-i omagiez mai departe. Nu uitaţi că elogiul meu l-am făcut în cursul unei declaraţii politice, iar dumneavoastră, în calitate de deputat, ştiţi că senatorul nu trebuie să dea socoteală pentru declaraţiile lui politice”, a replicat Lavric.

 

Sorin Lavric, un personaj controversat

 

Sorin Lavric a devenit ținta criticilor încă dinainte să ajungă lider al senatorilor AUR din cauza unor scrieri jignitoare și discriminatorii.

Lavric a scris că nu poate să admire femeile pentru că nu consideră că acestea pot fi „deasupra bărbaților”. Femeia, „văduvită de simțul destinului”, „își găsește mereu ancora pe o orbită cu ștaif bărbătesc”. Fără busola oferită de bărbat, „viața i se irosește în țâfne de autonomie civică”, mai crede el. 

Totodată, el i-a numit pe romi „o plagă socială”.

Și senatorul Claudiu Târziu, co-fondator AUR, a fost criticat dur. El a comparat homosexualitatea cu zoofilia și necrofilia. Târziu este unul dintre susținătorii mișcării antiavort și unul dintre organizatorii Referendumului pentru Familie.
 

Citeşte mai multe despre:   Silviu Vexler,   Sorin Lavric,   AUR,   Senat,   legionari