?>
Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Scandalul din CSM ajunge la Ponta. Primele interceptări din dosar: “Victor, aș putea trece pe la tine?” "Vrea să-i fie de ajutor în campanie"

Scandalul din CSM ajunge la Ponta. Primele interceptări din dosar: “Victor, aș putea trece pe la tine?” "Vrea să-i fie de ajutor în campanie"

Un articol de: - 11 Iul 2012, 12:47
Politică

Scandalul în care sunt implicați procurorii George Bălan și Marcel Sâmpetru de la CSM ajunge până la vârful Guvernului. După ce premierul Victor Ponta recunoscuse implicarea sa în acest dosar și solicitase DNA să facă publice interceptările din dosar, iată că încep să apară mai multe informații despre această anchetă.

Astfel, potrivit mai multor surse juridice, cei doi procurori sunt acuzați de trafic de influență, aceștia încercând să obțină de la premierul Ponta numirea lor în locul șefului DNA, Daniel Morar, și a procurorului general, Laura Codruța Kovesi.

Mai mult, cei doi ar fi obținut informații compromițătoare despre ministrul Transportului, Ovidiu Silaghi, și s-ar fi implicat activ în campania pentru alegerile locale. Deocamdată, cei doi procurori au fost suspendați din funcție de către CSM. În dosar mai apare și Mihai Vlad, șeful Seviciului de Informații Ilfov.

Cotidianul Evenimentul Zilei publică, în premieră, primele interceptări din acest dosar, interceptări în care apare și premierul Victor Ponta.


Convorbire George Bălan - Victor Ponta

George Bălan: Victor, crezi că aș putea trece pe la tine astăzi-mâine, când ai tu o fereastră?

Victor Ponta: Sigur. Eu sunt la birou până la ora trei. Dacă vrei să-mi faci o vizită, îţi dau o cafea cu plăcere, da?


Convorbirile George Bălan – Marcel Sâmpetru

"Marcel Sâmpetru: Şi eu vreau să spun următorul lucru: dacă nu-i problemă şi tu eşti singur, nu te suci ca să vin şi eu imediat. Până la urmă contează cine e numărul unu sau numărul doi.

George Bălan: Aşa se întâmplă, dar haideţi să...

Marcel Sâmpetru: Ascultă-mă, să nu refuzi, eu ştiu ce spun. Un refuz din partea ta poate să întoarcă situaţia radical.

George Bălan: Şi asta-i adevărat.

Marcel Sâmpetru: Deci, când ai pus mâna pe ceva, nu-i mai da drumul.

George Bălan: O să ne consultăm împreună.

Marcel Sâmpetru: Ne consultăm, dar ţi-am spus şi eu. Ţi-am spus şi eu punctul meu de vedere şi dorinţa mea. E şi acesta bun, hai să-l duc spre avizare, pentru că se poate suci. Când tu spui nu, s-ar putea să nu mai fiu eu şi să vina altcineva, şi să nu mai fii nici tu...

George Bălan: Şi asta-i adevărat.

Marcel Sâmpetru: Înţelegi?

George Bălan: Aici important este să spui nu! Dar să ştii că vii tu…

Marcel Sâmpetru: Aia e problema.

George Bălan: N-am rezolvat nimci dacă el tot vine. Şi nu vin nici eu, nici tu.

Marcel Sâmpetru: Eu ce spun! Tu spui nu! Eu sunt cu Marcel şi s-ar putea să nu mai vină Marcel şi vine altcineva, şi-atunci ai pierdut şi tu, am pierdut şi eu!

George Bălan: Şi asta-i adevărat.

Marcel Sâmpetru: Dacă e, tu zici da!"

Și România Liberă publică o înregistrare ambientală a unei convorbiri dintre Bălan și Sâmpetru, convorbire care a avut loc într-un restaurant din București. În această înregistrare unul dintre învinuiți spune explicit: “Probabil vrea să-i fie de ajutor şi pe viitor, probabil şi în campanie, nu ştiu...


Convorbire George Bălan – Marcel Sâmpetru - Mihai Vlad

Marcel Sâmpetru: Şi mie mi-ai spus atunci.

George Bălan: Şi ţie ţi-am spus. După cum i-am spus şi lu' Marcel, e alt personaj, asta e vorba (...). Şi ştii la cine mă refer. A doua întâlnire nu mai bag alt personaj. Să-şi vadă de afaceri, să-şi vadă de treburile lui, să uite de mine!

Marcel Sâmpetru: Mai notezi acela? Poate l-ai pierdut?

Mihai Vlad: Nu, îl am.

Marcel Sâmpetru: Lasă, nu trebuie să faci dovada că ai notat!

Mihai Vlad: Mi-aţi spus să vă dau biletul înapoi.

Marcel Sâmpetru: Eu i-am dat foc! Eu personal!

George Bălan: Au fost bune pentru...?

Marcel Sâmpetru: Da. Mai este o întrebare. Ia notează! Unde este acum? E prins undeva? Nu putem să aflăm?

Mihai Vlad: Ba da!

Marcel Sâmpetru: M-am gândit la treaba asta. Tu cui i le dai? Eu m-am gândit la un moment dat, băi, de ce să nu vi le dau înapoi, că le primeam prea mult deasupra mea. Spune-i ăluia: „Băi, ce ţi-am dat, mai dă-le o dată".

George Bălan: Auzi, ...SORESCU! Nu vreau să-l... Dar vreau să vă spun că am mai avut o discuţie, vă va mulţumi! (...) De câte ori îl sun, ne vedem. Dar mi-a spus: „Nu mă suna când nu e cazul!". Ideea este că şi alţii i-au propus să-l ducă la unul, şi el a zis că nu mă duc aşa, că mă duc aşa, că mă duce unul la altul, să-i rămân dator, m-aţi înţeles. Probabil vrea să-i fie de ajutor şi pe viitor, probabil şi în campanie, nu ştiu... va fi o chestie bună.

Marcel Sâmpetru: Tu ai spus-o!

George Bălan: Am reţinut-o!”

Ponta se află într-o vizită la Bruxelles unde încearcă să explice Europei recentele încălcări ale legii comise de Guvernul USL, culminând cu nerespectarea deciziei Curții Constituționale privind referendumul. Deja unii lideri europeni au anunțat că refuză să-l primească pe premierul Ponta, România riscând sancțiuni dure în urma deciziilor cuplului Ponta-Antonescu.


Discuție între Șeful Consililui Județean Ilfov, Marian Petrache, și George Bălan

Bălan George: Știi cum e acum puterea? Înăuntru are furnicile. E un mușuroi de furnici înăuntru. Acesta este DNA care este la mâna premierului. șeful DGIPI...

Petrache Marian: Cel mai important...Adică să pui mâna pe putere și pe informație.

Sâmpetru Marcel: Exact

Petrache Marian: Păi asta înseamnă, nu? Păi ai de fapt curentul, care înseamnă informația și puterea care înseamnă DNA-ul și parchetul, care însemnă motorul, da?

Sâmpetru Marcel: Corect.

Petrache Marian: Trebuie să pui mâna pe curent și pe urmă pe motor, nu?

Sâmpetru Marcel: Da.


Ponta, interceptat în scandalul de la CSM
Embed:

Citeşte mai multe despre:   Victor Ponta,   CSM,   înregistrări
 
 
 
Loading...