Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Schimb intens de replici pe tema piețelor, pe B1 TV. Robert Cazanciuc: PNL e mult mai rău decât coronavirusul / Florin Roman: Piețele le-ați închis dumneavoastră cu gaze lacrimogene și bastoane (VIDEO)

Schimb intens de replici pe tema piețelor, pe B1 TV. Robert Cazanciuc: PNL e mult mai rău decât coronavirusul / Florin Roman: Piețele le-ați închis dumneavoastră cu gaze lacrimogene și bastoane (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 10 Noi 2020, 22:04
Schimb intens de replici pe tema piețelor, pe B1 TV. Robert Cazanciuc: PNL e mult mai rău decât coronavirusul / Florin Roman: Piețele le-ați închis dumneavoastră cu gaze lacrimogene și bastoane (VIDEO) foto: Pixabay Politică

Cu alegerile parlamentare tot mai aproape, studioul B1 TV a fost din nou scena unei dezbateri electorale aprinse între PNL și PSD, de această dată cu Florin Roman și Robert Cazanciuc în rol de protagoniști. Disputa politică a pornit de la faptul că Guvernul Orban a decis să închidă piețele la interior ca parte din noul set de restricții, dar ulterior Camera Deputaților a modificat măsura inițială.

Concret, deputații au adoptat, cu 173 de voturi „pentru”, un vot „împotrivă” şi 93 de abţineri, proiectul de lege care aprobă OUG 78/2019 privind modificarea unor acte normative şi stabilirea unor măsuri în domeniul agriculturii, proiect care conține un amendament introdus de PSD, potrivit căruia, în timpul stării de alertă, pieţele agroalimentare în spaţii închise, târgurile, bâlciurile, pieţele mixte şi volante, talciocurile pot funcționa în continuare, cu respectarea regulilor de protecție sanitară și distanțare. Actul normativ merge la președintele Klaus Iohannis pentru promulgare. 

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

PNL și PSD, dezbatere aprinsă pe tema piețelor. Schimb intens de replici între Robert Cazanciuc și Florin Roman, la „Dosar de politician”

 

„Eu mă adresez românilor și sper să înțelegeți și dumneavoastră acest mesaj. Președintele a avut un mesaj, din punctul meu de vedere, extraordinar în seara asta. A făcut exact ceea ce trebuie să facă un Președinte al României și a explicat inclusiv celor ca domnul Cazanciuc că atunci când numărul infectărilor crește pe valul doi al pandemiei și în Germania, și în Franța, și în Italia, și în Spania, în lipsa unui vaccin, singura soluție alternativă o reprezintă impunerea unor restricții care să oprească răspândirea coronavirusului. (...). Astăzi, de exemplu, ce face Partidul Social Democrat – Guvernul României emite o Hotărâre de Guvern în baza deciziei Comitetului Național pentru Situații de Urgență, care cuprinde acel set de restricții. Ce face PSD? Vine în Parlamentul României, domnul Ciolacu și un senator PSD depun un amendament la o Ordonanță de Urgență a Guvernului, la o Lege de aprobare a Ordonanței care se referea la alocarea de miere în școli, și vin și depun acel amendament în care spun, nu contează, domne`, ce vor medicii și ce vor epidemiologii, noi vrem ca toate piețele închise să fie în continuare deschise. Acest PSD de ce spun că este toxic și nociv? Eu simt cel mai bine lucrul acesta, ca lider al grupului deputaților PNL în forul decizional cam în 95% din legile din România. În fiecare zi, primesc la votul final două, trei proiecte de legi care se transformă în legi, votate de PSD, în Camera Deputaților, care înseamnă următoarele lucruri – de exemplu, în plină pandemie, Partidul Social Democrat a livrat ca legi proiecte cu impact bugetar care ne duceau la 16% din deficit”, a declarat Florin Roman, marți seară, la „Dosar de politician” cu Silviu Mănăstire.

Întrebat ce replică îi oferă lui Florin Roman, Robert Cazanciuc a răspuns: „Replica o văd românii în fiecare zi când vor să meargă la piață să își cumpere un pătrunjel proaspăt și nu îl mai găsesc, pentru că acest PNL este evident mult mai rău decât coronavirusul. Cum să dai tu o lege prin care să închizi piețele? În favoarea cui lucrezi tu, Guvern al României? Ce a făcut domnul Ciolacu – a venit să înlăture această nouă nenorocire care s-a abătut asupra românilor. Ați spus că eu candidez la Giurgiu. Am fost la Giurgiu, 50.000 de oameni trăiesc cu pensia minimă pe econome. Oamenii aceia își vindeau produsele de la ei din curte în piețele din București. Uitați-vă în jurul Bucureștiului, în piețele din București, să vedeți cum stau oamenii înghețați de frig, cu tot felul de șube pe ei, să vândă pătrunjelul”.

Citeşte mai multe despre:   Robert Cazanciuc