Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Sebastian Burduja (PNL Sector 1): Contractul cu Romprest este valabil, legal și trebuie respectat de ambele părți. Clotilde Armand a venit cu diverse idei gândite într-un birouaș de câțiva oameni (VIDEO)

Sebastian Burduja (PNL Sector 1): Contractul cu Romprest este valabil, legal și trebuie respectat de ambele părți. Clotilde Armand a venit cu diverse idei gândite într-un birouaș de câțiva oameni (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 11 Iun 2021, 21:19
Sebastian Burduja (PNL Sector 1): Contractul cu Romprest este valabil, legal și trebuie respectat de ambele părți. Clotilde Armand a venit cu diverse idei gândite într-un birouaș de câțiva oameni (VIDEO) foto: Facebook @ Sebastian Burduja Politică

Sebastian Burduja, președintele PNL Sector 1, a explicat că înțelegerea contractuală cu Romprest este valabilă și legală – situație confirmată și de companie, în ciuda ipotezei lansate de primarul Clotilde Armand – și trebuie să fie respectat de ambele părți. „Prestatorul trebuie să ridice gunoiul, dar și beneficiarul, autoritatea contractantă, trebuie să îl plătească în condițiile legii”, a explicat liberalul.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Sebastian Burduja, președintele PNL Sector 1, despre conflictul dintre Romprest și Clotilde Armand

 

Întrebat de Tudor Mușat la „Actualitatea”, vineri, pe B1 TV, ce e de făcut în conflictul privind gunoaiele din Sectorul 1, președintele PNL Sector 1 a declarat: „Noi am dat mai multe soluții pe parcursul ultimelor luni, dar în primul rând să vă spun un lucru. Acest contract, în momentul acesta, este valabil, este legal, că ne place, că nu ne place, respectă principiul legalității, a fost analizat de mai multe instanțe. Ca urmare a unor procese intentate de ANRMAP, fosta agenție de achiziții publice, și Consiliul Concurenței, s-a dus în instanță și compania se pare că a avut câștig de cauză, deci el este legal. De asemenea, se invocă mereu acest principiu al continuității. Ei bine, vedeți, el trebuie respectat de ambele părți, adică și prestatorul trebuie să ridice gunoiul, dar și beneficiarul, autoritatea contractantă, trebuie să îl plătească în condițiile legii”.

„Noi am propus soluția dialogului și a transparenței, pentru a nu mai exista aceste frânturi de informații aruncate în spațiul public foarte bombastic, și o ședință în sala de consiliu de la Sector 1, cu presa, cu societatea civilă, cu doamna primar, Consiliul Local, prestatorul, o analiză comparativă a tarifelor, deci se poate lucra. De asemenea, reducerea frecvențelor este fezabilă, dar ea trebuie dezbătută public, pentru că dânsa a mai venit, într-adevăr, în ședințele Consiliului Local cu diverse idei, dar erau gândite într-un birouaș de câțiva oameni și atunci sigur că este complicat să ne asumăm faptul că nu se va mai trece de patru ori pe la coșurile de gunoi de la Piața Romană, de la ieșirea din metrou, se va trece numai de două ori – păi, poate nu este suficient, deci trebuie văzut în teren”, a adăugat Sebastian Burduja.

Liberalul spune că Primăria Sectorului 1 și aparatul primarului Clotilde Armand nu au verificat modul în care Romprest își desfășoară activitatea: „N-am văzut până acum nicio listă cu reclamații, unde și-a făcut, unde nu și-a făcut treaba”.

El a vorbit și despre „marea problemă a agenților comerciali din sector”: „Sunt undeva la 10.000 de firme care încalcă legea, din păcate, nu au contracte cu prestatorul de salubritate și atunci își duc gunoiul la stâlp. Când și-l duc la stâlp, plătim de fapt noi toți și de aici rezultă, sigur, și un cost mai mare pentru toți cetățenii Sectorului 1”.

Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...