Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Sebastian Ghiță (PSD): Ion Iliescu trebuie să înțeleagă că nu mai poate fi un simbol al nostru
Exclusiv

Sebastian Ghiță (PSD): Ion Iliescu trebuie să înțeleagă că nu mai poate fi un simbol al nostru

Un articol de: - 27 Noi 2014, 20:31
Sebastian Ghiță (PSD): Ion Iliescu trebuie să înțeleagă că nu mai poate fi un simbol al nostru Politică

Deputatul PSD Sebastian Ghiță se arată nemulțumit de faptul că imaginea actualului partid este asociată cu cea a lui Ion Iliescu, arătând că din această cauză Victor Ponta a fost catalogat drept comunist.

Întrebat de ce ar trebui să se retragă Ion Iliescu, Sebastian Ghiță a spus: „La 84 de ani, cu o carieră amplă și serioasă în spate, de fiecare dată Ion Iliescu, în momentele importante, vine și se așează lângă pereședintele în funcție al PSD, iar tinerii din România și cei care au plecat văd acest lucru și noi nu le putem spune că noi nu avem aceleași valori ca Ion Iliescu”.

„Trebuie să înțeleagă acest om că nu e o chestiune personală, ci că nu mai poate fi un simbol al nostru. Eu am 36 de ani, Ponta 42, sunt mulți tineri în PSD care nu mai pot fi reprezentați în PSD de un om care a avut în viața lui multe evenimente pozitive și de alt fel. În acest fel, Victor Ponta a fost acuzat că este comunist și trebuie să găsim formula să arătăm lumii întregi că nu avem nicio legătură cu acel set de valori”, a continuat deputatul.

În ceea ce privește reforma PSD-ului, deputatul spune că partidul de la putere trebuie să se reformele primul, ca urmare a votului primit de la populație.

„Mă bucur că Victor Ponta dovedește că este un lider puternic și capabil să învețe din lecțiile pe care oamenii le dau până la urmă. Suntem datori ca toți din PSD să ne reformăm primii. PSD trebuie să se reformeze primul și nu excluderii sunt primul pas, ci înțelegerea faptului că o schimbare a felului în care ne prezentăm în fața oamenilor este primul pas spre reformă”, a afirmat Ghiță.

În opinia sa, în campania electorală pentru prezidențiale au avut „carenței” cei din PSD care s-au ocupat de diaspora, dar și cei care au avut în grijă comunicarea cu tinerii.

Întrebat de ce a pierdut Victor Ponta Președinția, Ghiță a spus: „Nu este un singur factor, dar Ponta era la putere și de foarte multe ori un vot antisistem pedepsește pe cel aflat la putere, care pare oamenilor că este responsabil pentru situația vieții lor. Conștiința publică nu greșește, a spus-o și Victor Ponta”.

Sebastian Ghiță cere retragerea lui Ion Iliescu


Citeşte mai multe despre:   Sebastian Ghita,   Victor Ponta,   Ion Iliescu