Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Secretarul de stat Andreea Moldovan: “Testarea va cuprinde elevii simptomatici, în ideea în care aceștia vor ajunge totuși la școală”

Secretarul de stat Andreea Moldovan: “Testarea va cuprinde elevii simptomatici, în ideea în care aceștia vor ajunge totuși la școală”

Un articol de: George Lupu - 27 Ian 2021, 16:33
Secretarul de stat Andreea Moldovan: “Testarea va cuprinde elevii simptomatici, în ideea în care aceștia vor ajunge totuși la școală” Sursa Foto: Brașov Metropolitan Politică

Secretarul de stat din Ministerul Sănătății Andreea Moldovan a explicat miercuri că, în eventualitatea în care cursurile vor fi reluate în format fizic în școli, începând cu 8 februarie, elevii simptomatici care vin în unitățile de învățământ vor fi testați:   

“Ghidul este foarte avansat, ca elaborare. Pornim de la un ghid european. Testarea va cuprinde elevii simptomatici, în ideea în care aceștia vor ajunge totuși la școală. Profit cu această ocazie de a face un apel părinților atunci când de va începe școala să le facă în primul rând copiiilor un triaj epidemiologic acasă, să nu lase copilul cu simptomatologie respiratorie să meargă la școală. Dacă, totusă, un astfeld e copil ajunge la școală și va trece și de triajul epidemiologic care s eface la intrarea în școală și dezvoltă simptome pe parcursul zilei de educație, atunci copilul respectiv va fi testat.

Se va anunța părintele, se va anunța medicul de familie, se va anunța după aceea DSP-ul dacă testul este pozitiv. Vor fi testați toți copiii care au simptome”, a declarat secretaruld e stat Andreea Moldovan.

Citeşte mai multe despre:   Andreea Moldovan