Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Secțiile de peste hotare au fost oficial deschise: Românii de pretutindeni au început să voteze pentru Președintele României / Cei din Noua Zeelandă au fost primii

Secțiile de peste hotare au fost oficial deschise: Românii de pretutindeni au început să voteze pentru Președintele României / Cei din Noua Zeelandă au fost primii

Un articol de: B1 TV - 08 Noi 2019, 08:25
Politică

UPDATE // Votul la alegerile pentru desemnarea Președintelui României a început în străinătate, vineri, 8 noiembrie, la Auckland, în Noua Zeelandă, la ora 01.00, ora României (ora 12.00 ora locală), la secția de votare nr. 17, cea mai îndepărtată secție de votare organizată în afara granițelor României, scrie și MAE, printr-un comunicat de presă.

Următoarele secții de votare au fost deschise în Australia, Japonia, Coreea de Nord, Coreea de Sud, China, Filipine, Republica Indonezia, Vietnam, Regatul Thailandei, Malaysia, Singapore, Kazahstan, Sri Lanka, India, Pakistan, Turkmenistan, adăugă MAE.

VEZI LISTA SECȚIILOR DE VOTARE DIN DIASPORA - UNDE VOTEAZĂ FIECARE ROMÂN DIN STRĂINĂTATE

La ora 9.00, ora României, votul este în curs de desfășurare în 24 de secții de votare organizate în străinătate. Procesul de votare decurge în condiții normale, în toate cele 24 de secții deschise la această oră, mai notează MAE.

La ora 10.00, ora României, se va închide prima zi a votării la secția din Auckland, Noua Zeelandă, potrivit aceluiași comunicat.

Votul în cadrul celor 835 de secții organizate în străinătate se desfășoară pe parcursul a trei zile: vineri, 8 noiembrie 2019, în intervalul orar 12.00 – 21.00, și sâmbătă și duminică în intervalul orar 07.00 – 21.00, conchide sursa citată.

Reiterăm recomandarea adresată cetățenilor aflați în străinătate pe durata alegerilor prezidențiale de a se prezenta la vot pe durata celor trei zile (vineri, sâmbătă și duminică) pentru a evita aglomerarea în ultima zi.

Pentru asigurarea condițiilor optime de vot pentru toți cetățenii români aflați în străinătate care doresc să își exercite dreptul la vot pentru acest scrutin, MAE a trimis 4.501.107 de buletine de vot.

VEZI LISTA SECȚIILOR DE VOTARE DIN DIASPORA - UNDE VOTEAZĂ FIECARE ROMÂN DIN STRĂINĂTATE

Urnele din străinătate de la alegerile pentru Președintele României au fost deschise oficial! Românii din Noua Zeelandă au fost, joi seară, primii care au votat pentru scrutinul prezidențial, fiind urmați de Australia, unde s-a mers la vot de la ora 3 dimineața (ora României).

Românii din diaspora au la dispoziţie trei zile de vot la alegerile prezidentiale din aceasta toamnă, potrivit Ministerului de Externe. Pentru acest scrutin au fost infiintate 835 de secții de vot, de aproape trei ori mai multe decât în 2014, când au fost doar 294, relatează B1 TV.

În Noua Zeelandă este o singură secţie de votare, deschisă în Auckland, fiind şi cea mai îndepărtată secţie de votare organizată în afara graniţelor României. Aici pentru europarlamentare au votat 173 de români.

VEZI LISTA SECȚIILOR DE VOTARE DIN DIASPORA - UNDE VOTEAZĂ FIECARE ROMÂN DIN STRĂINĂTATE

Următoarele secții de votare deschise pentru alegătorii români sunt cele din Australia. Românii din Australia pot vota viitorul președinte în șase secții de votare, amplasate în cadrul Ambasadei României din Canberra, în Consulatul General din Sidney, în Biroul Consular din Melbourne și în orașele Adelaide, Perth și Brisbane.

A treia țară în care românii din diaspora votează în primul tur al alegerilor prezidențiale este Japonia, unde există o singură secție de votare, la Ambasada României din Tokyo.

Trecând în Uniunea Europeană, aici cele mai multe secții de votare pentru români au fost amplasate în Spania 143 și Italia 142.

În Germania, Autoritatea Electorală Permanentă a anunțat că vor fi amplasate 79 de secții de vot, iar românii din Marea Britanie pot vota în 72 de secții. De asemenea, în Franța există 50 de secții de votare pentru români.

Dincolo de ocean, pe continentul american, românii din Statele Unite vor putea vota în cadrul a 38 de secții, în Canada vor fi amplasate 11 secții de votare, iar în America de Sud vor fi amplasate secții de votare în șapte țări: Columbia, Venezuela, Peru, Brazilia, Chile, Argentina și Uruguay.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   Noua Zeelanda
 
Loading...