Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Sectorul 4 al Capitalei începe reablitarea termică a 200 de blocuri. Primarul Daniel Băluță a semnat contractul de finanțare pentru o primă tranșă, de peste 14 milioane de euro, din suma totală pusă la dispoziție de BEI

Sectorul 4 al Capitalei începe reablitarea termică a 200 de blocuri. Primarul Daniel Băluță a semnat contractul de finanțare pentru o primă tranșă, de peste 14 milioane de euro, din suma totală pusă la dispoziție de BEI

Un articol de: Redacția B1.ro - 14 Feb 2020, 10:50
Politică

Sectorul 4 al Capitalei va avea la dispoziție 58,19 milioane de euro din partea Băncii Europene de Investiții (BEI) pentru susținerea noului program de reabilitare termică, ce ar urma să fie încheiat până în iunie 2023. Primarul Daniel Băluță a semnat, joi, contractul de finanțare pentru o primă tranșă de peste 14 milioane de euro, arată un comunicat de presă.

Programul înglobează un număr aproximativ de 200 blocuri de locuințe, și va fi finanțat atât din surse proprii, cât și din din surse alocate prin Programului Operațional Regional 2014 – 2020. Valoarea totală estimată a programului este de 105,76 de milioane de euro, iar acesta va aduce beneficii atât prin reducerea consumurilor energetice pentru încălzirea apartamentelor, cât și prin reducerea costurilor de întreținere.
Sectorul 4 continuă, astfel, demersurile pentru indentificarea surselor de finanțare pentru toate nevoile oamenilor. Încă din anul 2016, Sectorul 4 a atras numeroase finanțări interne și externe, rambursabile și nerambursabile, în sumă de peste 100 de milioane de euro. În urma evenimentului de astăzi, a fost astfel deschisă calea dezvoltării multor proiecte menite să transforme comunitatea noastră într-una în care oamenii să vrea să traiască, să vrea să-și intemeieze familii și în care să se simtă în siguranță acasă și pe stradă. 

„Prin semnarea documentelor de finanțare împreună cu dl. Andrew McDowell, Vicepreședintele BEI, am asigurat, astăzi, fondurile necesare susținerii programului de reabilitare termică a blocurilor de locuințe până în anul 2023.

Astfel, am trecut într-o nouă etapă de implementare a planului de creștere a calității vieții locuitorilor din Sectorul 4. Valorificăm oportunitățile oferite de Uniunea Europeană pentru dezvoltarea Sectorului 4, dovedind  autoritatea locală  ține pasul cu nevoile oamenilor. Acest lucru este posibil doar prin proiecte concrete, reale și cu finanțare asigurată”, declară Daniel Băluță, primarul sectorului 4. 

Banca Europeană de Investiții este în fapt instituția financiară care va finanța în următorii ani, toate programele naționale menite să ridice indicii de calitate a mediului și să reducă emisiile de dioxid de carbon și totoadă banca responsabilă pentru susținerea financiară în cazul implentării conceptului Green Deal, propus de Comisia Europeană. 


 

Citeşte mai multe despre:   Daniel Baluta,   Sectorul 4
 
Loading...