Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ședință a conducerii PSD: Discuții despre alegerile locale și amendamente la rectificarea bugetară, pe ordinea de zi

Ședință a conducerii PSD: Discuții despre alegerile locale și amendamente la rectificarea bugetară, pe ordinea de zi

Un articol de: Vladimir Ionescu - 10 Sep 2020, 08:13
Ședință a conducerii PSD: Discuții despre alegerile locale și amendamente la rectificarea bugetară, pe ordinea de zi Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Politică

Consiliul Politic Național al PSD se reunește, joi, de la ora 11, pentru o ședință la sediul central al partidului, care are drept temă principală alegerile locale. Totuși, un alt subiect îl constituie planurile legislative pentru actuala sesiune parlamentară, iar unul dintre proiecte se referă la amendamentul depus la rectificarea bugetară, care abrogă majorarea punctului de pensie cu 14% și păstreaza forma inițială a legii – mai exact, creșterea cu 40% de la 1 septembrie 2020, potrivit Agerpres.
 

Ședință a conducerii PSD. Social-democrații discută despre alegerile locale și amendamente la rectificarea bugetară


 

PSD a depus, luni, la Comisiile de muncă ale Parlamentului, un amendament la rectificarea bugetară. Adoptarea acestuia ar conduce la păstrarea formei inițiale a Legii pensiilor, prin care acestea se majorează cu 40% de la 1 septembrie 2020. „Am avut discuţii cu mai mulţi lideri de grup din Parlament şi lideri de partide şi noi credem că amendamentul va trece în votul din plenul comun”, afirma Marcel Ciolacu.

„Am avut discuţii cu mai mulţi lideri de grup din Parlament şi lideri de partide şi noi credem că amendamentul va trece în votul din plenul comun. PSD este minoritar acum în Parlament, ca să terminăm şi această discuţie, printr-o migraţie, mult hulită acum un an de către preşedintele Iohannis şi PNL, către PNL. Grupul PNL din Parlament, în acest moment, are 20% componenţă parlamentari din alte zone politice”, a declarat Marcel Ciolacu, marți, pentru RTV.
 

Fostul ministru Eugen Teodorovici a cerut, în octombrie 2019, Guvernului Dăncilă să nu mărească pensiile cu 40%


 

Președintele PSD susține că nu știe despre documentul prezentat, marți, de ministrul Finanțelor, Florin Cîțu,  din care reiese că PSD știa că bugetul de stat nu poate suporta o majorare a punctului de pensie cu 40%.

„Cel mai în măsură este domnul Teodorovici să spună în ce context a făcut acea notă către premier. Vrem ca pensionarii să nu mai aibă niciun drept la viață? Nu este o creștere mare. România se împrumută cu 1.000 de euro pe secundă. Ce face cu acei bani? Să ne spună ce a făcut cu împrumuturile”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Documentul fusese prezentat, marți, de către Florin Cîțu, ministrul Finanțelor.

„Guvernul PSD a aprobat anul trecut o notă de informare prin care practic recunoştea că nu poate să crească pensiile decât eşalonat. Se propunea atunci o reeşalonare a pensiilor, pentru că nu îşi permiteau să facă deodată creșterea de 40%. (...) Erau trei miliarde de lei stoc pentru concediile medicale neplătite. Erau patru miliarde de lei la PNDL, era un miliard de lei la Start Up Nation. Toate acele facturi le-am plătit no. (...) Prezint azi acest document. E momentul ca românii să ştie că PSD-iștii i-au minţit şi niciodată nu au avut de gând să crească pensiile cu suma pe care o promiteau”, declara demnitarul liberal.

Citeşte mai multe despre:   PSD