Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ședința-maraton a Guvernului Orban s-a încheiat. Ce acte normative au fost adoptate: „Multe OUG pentru că, de trei luni de zile, încercăm să reparăm ce a stricat PSD”

Ședința-maraton a Guvernului Orban s-a încheiat. Ce acte normative au fost adoptate: „Multe OUG pentru că, de trei luni de zile, încercăm să reparăm ce a stricat PSD”

Un articol de: Vladimir Ionescu - 05 Feb 2020, 00:39
Ședința-maraton a Guvernului Orban s-a încheiat. Ce acte normative au fost adoptate: „Multe OUG pentru că, de trei luni de zile, încercăm să reparăm ce a stricat PSD” Foto: gov.ro Politică

Guvernul Orban a adoptat circa 25 de acte normative, în ședința de marți seară, printre care se numără liberalizarea programelor naționale de sănătate, prevederile necesare pentru organizarea alegerilor anticipate, ajutoare de salvare pentru companii de stat, reduceri de personal, eforturi pentru prevenirea unei eventuale răspândiri de coronavirus în România, dar și reglementarea circulației pe trotinete.

Ionel Dancă, șeful Cancelariei primului-ministru, a pus multitudinea de măsuri adoptate pe seama faptului că, „de trei luni de zile”, PNL încearcă să repare „ce a stricat PSD”.

Printre măsurile adoptate de PNL marți seară se numără și liberalizarea programelor naționale de sănătate, astfel că pacienții cu boli cronice care beneficiază de tratament în cadrul programelor naționale de sănătate se vor putea trata, la alegere, atât la stat, cât și la spitale și clinici private. (Detalii AICI)

În plus, Guvernul Orban va dota aeroporturile internaționale din România cu scannere termice, pentru a preveni răspândirea coronavirusului pe teritoriul țării, precum și pentru a preîntâmpina alte situații de acest gen, a afirmat Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, la finalul ședinței. (Detalii AICI)

Mai multe localități din România, care cuprind un total de 200.000 de gospodării, vor fi racordate la rețeaua de gaze naturale, a adăugat Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene. (Detalii AICI)

Monica Anisie, ministrul Educației, a anunțat marți seară, la finalul ședinței de la Palatul Victoria, că a propus spre adoptare Guvernului Orban trei acte normative, printre prevederile cărora se numără și extinderea programului „masa caldă” pentru preșcolari de la 50 de unități la 150. (Detalii AICI)

Alte declarații și măsuri anunțate de Ionel Dancă, șeful Cancelariei primului-ministru, potrivit G4Media.ro:

-Una dintre cele mai sfidătoare ignoranțe ale fostelor guvernări este cea legată de statutul Asociației Foștilor deținuți Politici care capătă statutul de asocaiție de utilitate publică drept un gest de reparație morală.

-HG care reglementează biletele de tratament balnnear pentru pensionari, 200.000 de pensionari care vor beneficia de alocare bugetară de 360 milioane de lei, hotărâre adoptată la început de an, spre deosebire de guvernele PSD. La Casa de pensii nu va mai fi nevoie de prezentarea buletinului și talonului  de pensie.A început să-și renveze casa, dar după ce a dărâmat un perete a încremenit. Ce a găsit acolo, i-a șocat pe toți (FOTO)

-Situația unui număr de persoane care au desfășurat activități miniere care nu erau în grupa I, cele din zona institutellor de prospectare geologică.

-Proiectul Prima Casă, prin HG, continuă și în acest an cu un  plafon similar de aprox. 2 miliarde de lei. Tot la MFP a fost adoptată OUG pentru reorganizarea ANAF, adică reducerea a 2.000 sde posturi, din patru vicepreședinți, rămân 3. Deja pentru prima lună, activitatea ANAF a depășit încasările programate, cu 1,5 miliarde lei.

-OUG  privind ajutorul de salvare pentru Complexul Energetic Oltenia și compania Tarom.

-OUG pentru organizarea alegerilor parlamentare înainte de termen a fost adoptată azi. Vorbim de etinderea prevederilor benefice, în  avantajul alegătorilor, precum trei zile pentru diaspora și posibilitatea de a vota la orice secție. A fost dublat numărul parlamentarilor din diaspora. Exista un vid legislativ care trebuia corectat.

-HG privind reorganizarea aparatului de lucru și al Secretariatului General al Guvernului a Departamentului pentru Relația cu Moldova, cu Parlamentul și pentru Relații Interetnice. O reducere de personal cu 18%

-Posibilitatea de a vota la orice secție de votare indiferent de domiciliul celui care votează. Toate acuzațiile legate de turismul electoral sunt niște bazaconii, suspiciunile nu  au niciun temei real. Prevederea este una veche din vremea în care nu exista un sistem de verificare electronică.

Citeşte mai multe despre:   Guvernul Orban