Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Şedinţa online a Guvernului s-a încheiat: A fost aprobat un memorandum confidenţial

Şedinţa online a Guvernului s-a încheiat: A fost aprobat un memorandum confidenţial

Un articol de: George Lupu - 18 Mar 2021, 12:11
Şedinţa online a Guvernului s-a încheiat: A fost aprobat un memorandum confidenţial Foto: Florin Cițu / Facebook Politică

Guvernul a anunţat că a discutat şi aprobat, în şedinţa online desfăşurată joi, un memorandum "confidenţial".

Aceasta a fost a doua şedinţă a Executivului din această săptămână.

În cadrul reuniunii desfăşurate miercuri au fost aprobate o serie de acte normative privind, între altele, domeniile social, sanitar, al achiziţiilor publice şi al infrastructurii, având ca iniţiatori ministerele Muncii, Sănătăţii şi Transporturilor.

"În primul rând, am cerut Ministerului Sănătăţii ca, până săptămâna viitoare, să prezinte un raport al activităţii desfăşurate, începând cu luna decembrie, în vederea pregătirii valului trei al pandemiei şi, bineînţeles, să ne prezinte care sunt planurile pentru perioada următoare.

Tot în şedinţa de săptămâna viitoare vom avea, deşi CNCAV prezintă săptămânal, are o conferinţă de presă săptămânal, am cerut şi CNCAV să vină să prezinte situaţia. Ministerul Sănătăţii, dar şi CNCAV, împreună să prezinte.

Ministerul Sănătăţii am spus că ar fi important să vină, exact cum face CNCAV, să aibă conferinţă de presă săptămânal, să ştiţi exact când este conferinţa de presă şi acolo să puteţi să întrebaţi şi să vă fie prezentată evoluţia planului prin care încercăm să oprim această pandemie. Deci, sper ca de săptămâna viitoare să nu fie doar o conferinţă de presă de la CNCAV, să fie şi una a Ministerului Sănătăţii săptămânal.

Un alt lucru important pe care l-am făcut astăzi, în primă lectură, e un memorandum, şi vă spun de ce în primă lectură, cu tema monitorizarea şi evaluarea complexă, pe bază trimestrială, a acţiunilor întreprinse de guvern pentru îndeplinirea programului de guvernare a activităţii ministerelor şi diseminarea rezultatelor. Acest memo prezintă aici detaliile.

Dar de ce este doar în primă lectură? Pentru că fişele pentru fiecare minister, în acest moment, cuprind doar activităţile din sau acţiunile, obiectivele din programul de guvernare. Vreau ca aceste cifre să fie asumate de fiecare ministru în parte şi ele trebuie să fie completate cu acţiunile şi măsurile pe care noi le-am bugetat, pentru care avem bugetări şi, bineînţeles, măsurile de reformă. Până în şedinţa de săptămâna viitoare aş vrea să aprobăm şi acest memorandum şi apoi, după aceea, dăm drumul şi la evaluarea activităţii. Sunt cele două informaţii pe care voiam să vi le prezint eu. Ii voi lăsa pe miniştri să prezinte actele normative. Dacă aveţi câte o întrebare de fiecare", a declarat Premieurl Florin Cîțu.

Citeşte mai multe despre:   Guvernul Romaniei