Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Șeful PSD Bihor renunță la mandatul de consilier județean. Ioan Mang vrea un post de parlamentar

Șeful PSD Bihor renunță la mandatul de consilier județean. Ioan Mang vrea un post de parlamentar

Un articol de: Traian Avarvarei - 30 Oct 2020, 12:19
Șeful PSD Bihor renunță la mandatul de consilier județean. Ioan Mang vrea un post de parlamentar Foto: Facebook/ Ioan Mang Politică

Preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean şi ales consilier în 27 septembrie, a renunţat la mandat după prima şedinţă a noului for judeţean. Mang se înscrie în cursa din 6 decembrie 2020, pentru un post de parlamentar.

 

 

Ioan Mang renunță la funcția de consilier județean și candidează la parlamentare

 

 

Preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, a anunțat, vineri, că renunță la mandatul de consilier, imediat după prima şedinţă a noului for judeţean. Mang, fost ministru al Educației în Guvernul Ponta, vrea să se întoarcă la București, în politica centrală. El va deschide lista candidaţilor PSD Bihor pentru Camera Deputaţilor, pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie.

"Având în vedere că sunt candidat la Parlamentul României şi pentru a mă putea ocupa mult mai bine de campania electorală, am decis să demisionez din Consiliul Judeţean, de la 1 noiembrie, şi să las locul următorului de pe listă şi să ne reprezinte în continuare în Consiliul Judeţean", a declarat vineri, pentru AGERPRES, Ioan Mang.

Consilierul supleant va fi economista Ioana Bara, care va intra în comisia economică în locul lui Ioan Mang. În noul Consiliu Judeţean, dintre cei 34 de consilieri, 22 sunt din partea PNL, iar UDMR şi PSD au câte şase consilieri.

 L-au prins conducând cu 124 km/h în localitate, în România. Şoferul i-a spus o singură frază judecătorului, care, apoi, l-a iertat complet

 

Cine este Ioan Mang

 

Ioan Mang este născut la data de 15 iulie 1958, în Ineu, judeţul Arad. Mang este un profesor universitar la Universitatea din Oradea, fost ministru al Educaţiei în guvernul Ponta, timp de 8 zile.

Mang a demisionat la scurt timp după numire, din funcţia de ministru al Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, după ce în presă s-a dovedit că a plagiat mai multe lucrări şi articole ştiinţifice. El a fost cercetat de către consiliul de etică (CNECSDTI).

Consiliul Naţional de Etică a Cercetării Ştiinţifice, Dezvoltării Tehnologice şi Inovării a publicat  raportul final al anchetei care l-a vizat pe Mang, concluzionând că acesta e vinovat doar de plagierea, şi aceea parţială, a unui singur articol. În legătură cu celelalte şase, eticienii au considerat că, fiind semnate împreună cu alţi "autori", vina le aparţine acestora. Inclusiv soţiei sale, Erica Mang.

Ministrul care i-a urmat, Liviu Pop, a schimbat componenţa consiliului de etică (Consiliului Naţional de Etică a Cercetării Ştiinţifice, Dezvoltării Tehnologice şi Inovării, CNECSDTI) şi regulamentul lui de funcţionare, la doar cîteva zile inaintea pronunţării cu privire la plagiatul lui Mang. Foştii membri, oameni de ştiinţă cu renume şi activitate internaţională, au fost înlocuiţi cu oameni de anvergură locală.

Citeşte mai multe despre:   Ioan Mang,   Ministrul Educatiei,   plagiat,   alegeri parlamentare 2020,   Stiri Bihor