Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Senatul a cheltuit aproape toți banii, deşi are bugetul dublu faţă de anul trecut. Aleșii s-au întrecut în vizite și... cadouri. Tăriceanu: ''Știți ce se întâmplă? Suntem într-o situație de criză financiară, da?''

Senatul a cheltuit aproape toți banii, deşi are bugetul dublu faţă de anul trecut. Aleșii s-au întrecut în vizite și... cadouri. Tăriceanu: ''Știți ce se întâmplă? Suntem într-o situație de criză financiară, da?''

Un articol de: B1.ro - 21 Oct 2018, 20:34
Senatul a cheltuit aproape toți banii, deşi are bugetul dublu faţă de anul trecut. Aleșii s-au întrecut în vizite și... cadouri. Tăriceanu: ''Știți ce se întâmplă? Suntem într-o situație de criză financiară, da?'' Politică

Dacă senatorii vor continua să facă la fel de multe deplasări în străinătate ca până acum, vor epuiza încă din luna octombrie fondurile pentru vizitele externe. Asta, deşi bugetul Senatului s-a dublat faţă de cel de anul trecut. O spune chiar Tanczos Barna, chestorul Senatului.

”Ni se cam termină banii. Recunosc că am eşuat în a controla deplasările şi de a ţine în frâu aceste cheltuieli. Cert este faptul că bugetul de anul acesta, fiind aproape dublu faţă de bugetul de anul trecut, în octombrie vom termina banii, vom cheltui toţi banii pe anul acesta pe deplasări externe şi aproape toţi banii pe diurnă”, a afirmat Tanczos Barna, potrivit Digi24.

Călin Popescu Tăriceanu însuși susține că e vorba de o criză financiară.

Stenogramă, Biroul Permanent al Senatului:

C.P.Tariceanu, președintele Senatului: Deci trebuie să mai periem puțin participările la diferite reuniuni externe, da? Ăsta ar fi mesajul.
Tánczos Barna: UDMR-ul nu mai pleacă.
C.P. Tăriceanu: Deci trebuie restrânse participările, ca să ne putem acoperi obligațiile pe care le avem.
Tánczos Barna: Una dintre soluții ar fi să ne concentrăm pe reuniunile europene și să reducem cât se poate de mult cheltuielile. Ne concentrăm pe cele care vizează pregătirea președinției și mai avem două luni, aproape, strictul necesar. Sau suplimentăm bugetul din alte surse și creștem de 2,5 ori bugetul față de anul trecut.
C.P. Tariceanu: Știți ce se întâmplă? Suntem într-o situație de criză financiară, da?

La rândul său, secretarul Senatului, Marcel Vela, a remarcat faptul că senatorii cheltuie foarte mulţi bani pe cadourile oferite oficialilor europeni care ajung la București: ”Flori de 75.000.000 de lei vechi, cadouri 120.000, un miliard două sute. Acum, nu ştiu dacă sunt din aur, din argint, dar, dacă tot avem grijă de buget, trebuie să avem grijă un pic şi de produsele şi de gospodărirea bugetului”.

În 2018, bugetul Senatului a ajuns la 2.070.000 de lei. Senatorii au cheltuit deja 1.574.000 de lei şi se află în curs de aprobare cheltuieli de încă 345.000 lei.
 

Citeşte mai multe despre:   Senat