Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Proiectul pentru combaterea antiţigănismului, adoptat tacit în Senat. Prevede pedepse între 3 luni şi 10 ani

Proiectul pentru combaterea antiţigănismului, adoptat tacit în Senat. Prevede pedepse între 3 luni şi 10 ani

Un articol de: Redacția B1.ro - 02 Dec 2019, 19:51
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Politică

Un proiect de lege cu măsuri pentru prevenirea şi combaterea antiţigănismului a trecut tacit de Senat

Proiectul a fost iniţiat de parlamentari din cadrul minorităţilor naţionale, PSD, UDMR, USR, ALDE, PMP, precizează Agerpres.

Acesta prevede pedepse între 3 luni şi 10 ani pentru promovarea, în public, de idei, concepţii sau doctrine antiţigăniste, pentru distribuirea sau punerea la dispoziţia publicului de materiale din aceeaşi categorie sau iniţierea sau constituirea unei organizaţii cu caracter antiţigănist, aderarea sau sprijinirea, sub orice formă, la un astfel de grup.

Conform inițiativei legislative, citată de Agerpres, prin „antiţigănism” se înţelege atât percepţia referitoare la romi exprimată ca ură împotriva acestora, cât şi manifestările verbale sau fizice motivate de ură împotriva romilor, îndreptate împotriva romilor ori a proprietăţilor acestora, împotriva instituţiilor/ONG-urilor, liderilor comunităţilor rome sau lăcaşurilor lor de cult, tradiţiilor şi limbii romani.

Proiectul urmează să ajungă la vot și în Camera Deputaților, for decizional în acest caz.

Citeşte mai multe despre:   Senat
 
Loading...