Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Proiect important adoptat în Senat. Mii de români sunt vizați

Proiect important adoptat în Senat. Mii de români sunt vizați

Un articol de: B1.ro - 04 Apr 2018, 16:22
Proiect important adoptat în Senat. Mii de români sunt vizați Foto: digi24.ro Politică

Senatorii au adoptat o serie de amendamente care modifică reglementările privind situaţiile în care voluntarii beneficiază de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale. 

"În cazul asiguraţilor care au suferit un accident de muncă în timpul activităţilor de voluntariat în situaţii de urgenţă, cuantumul indemnizaţiei pentru incapacitate temporară de muncă este de 100% din salariul minim brut pe ţară garantat în plată. Indemnizaţia se acordă şi se plăteşte de către casele teritoriale de pensii din fondurile cu această destinaţie", prevede unul dintre amendamentele admise, potrivit Agerpres.

Proiectul are drept scop "reglementarea situaţiilor în care voluntarii beneficiază de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale, respectiv pe perioada în care participă la intervenţii de urgenţă în calitatea lor de voluntari", susțin inițiatorii, parlamentari UDMR şi PSD.

Textul legislativ mai reglementează "acordarea şi cuantumul indemnizaţiei pentru voluntarii care au suferit un accident de muncă în timpul intervenţiei în situaţii de urgenţă".

Citeşte mai multe despre:   Senat