Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Sancțiuni dure pentru cei care împiedică alăptarea în public. Proiectul de lege, adoptat de Senat

Sancțiuni dure pentru cei care împiedică alăptarea în public. Proiectul de lege, adoptat de Senat

Un articol de: B1.ro - 23 Apr 2018, 21:20
Sancțiuni dure pentru cei care împiedică alăptarea în public. Proiectul de lege, adoptat de Senat Foto: cotidianul.ro Politică

Senatorii au adoptat luni un proiect de lege privind alăptarea în spaţii publice. Inițiativa legislativă, care aparține unor parlamentari PNL și USR, prevede amenzi între 100 şi 2.000 lei pentru persoanele care nu permit mamelor să alăpteze în public. 

Proiectul sancționează evacuarea dintr-un spaţiu public a unei mame care are dreptul de a se afla în acel spaţiu şi care alăptează un copil de până la 24 de luni, interzicerea în orice mod a alăptării în spaţii publice a unui copil de până la 24 de luni, refuzul furnizării de servicii unei persoane care alăptează un copil de până la 24 de luni, în condiţiile în care persoana are dreptul de a beneficia de serviciul respectiv.

Contravenţiile se sancţionează cu amendă de 100 – 500 lei dacă dacă fapta este săvârşită către o persoană fizică şi cu amendă contravenţională de la 1.000 la 2.000 de lei dacă fapta este săvârşită de o persoană juridică sau de către o entitate înregistrată la Registrul Comerţului, precizează libertatea.ro.

Faptele sancţionate, în accepţiunea legiuitorului, constituie discriminare şi încălcarea dreptului la hrană al copiilor.
 

Citeşte mai multe despre:   Senat