Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Senatoarea Șoșoacă, nou scandal cu jandarmii. Cum motivează refuzul de a purta mască: "Pandemia a luat sfârșit iar Cehia a anulat starea de alertă și a considerat că nu mai există virusul". Datele oficiale o contrazic (VIDEO)

Senatoarea Șoșoacă, nou scandal cu jandarmii. Cum motivează refuzul de a purta mască: "Pandemia a luat sfârșit iar Cehia a anulat starea de alertă și a considerat că nu mai există virusul". Datele oficiale o contrazic (VIDEO)

Un articol de: George Lupu - 22 Feb 2021, 16:12
Senatoarea Șoșoacă, nou scandal cu jandarmii. Cum motivează refuzul de a purta mască: "Pandemia a luat sfârșit iar Cehia a anulat starea de alertă și a considerat că nu mai există virusul". Datele oficiale o contrazic (VIDEO) Politică

Senatoarea Diana Șoșoacă a fost implicată într-un nou scandal cu jandarmii, după conferința susținută de ministrul Muncii, Raluca Turcan. Fosta senatoare AUR a cerut insistent să discute cu ministrul Muncii, iar când accesul i-a fost refuzat a lansat acuzații și mai multe informații false despre evoluția pandemiei de COVID-19. Ca de obicei, întreaga scenă a fost filmată pe Facebook și transmisă în timp real de Diana Șoșoacă.

În zadar au încercat cei de la pază să îi atragă atenția senatoarei Șoșoacă atunci când au văzut-o că nu poartă mască. Potrivit acesteia pandemia s-a terminat la nivel mondial, iar în Cehia starea de alertă a fost ridicată.

“Știți că la nivel internațional pandemia a luat sfârșit? Știți că Sars COV-2 are o mortalitate de 0,26% la nivel internațional? Știți că Cehia a anulat starea de alertă și a considerat că nu mai există Sars-Cov-2? Ar trebui să îmi plătiți și ora de consultanță”, afirmă senatoarea Diana Șoșoacă.

Cât de devărate sunt însă toate aceste afirmații aruncate la nervi de senatoarea Diana Șoșoacă? O consultare a surselor oficiale de informare arată că senatoarea a lansat fake-news-uri grosolane.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a actualizat vineri, 19 februarie, lista galbenă a statelor cu risc epidemiologic. Persoanele care vin din aceste țări în România vor trebui să stea în carantină. Cehia se numără printre statele care au cea mai ridicată rată de incidență, 968.1 la 100.000 locuitori.

 

Cehia se confruntă cu al treilea val al pandemiei

 

Potrivit MAE, începând cu data de 30 ianuarie 2021, autoritățile cehe au decis interzicerea tuturor călătoriilor neesențiale în Republica Cehă pentru toți cetățenii străini, independent de clasificarea statelor de proveniență în funcție de nivelul de risc de infecție.

De asemenea, în Republica Cehă restricțiile interne sunt mai severe decât cele din România: este interzisă libera circulație a persoanelor în Republica Cehă în intervalul orar 21.00 - 05:00.Mărturia fratelui unei victime de la Onești, despre intervenția Poliției: De la început m-au luat cu minciuni. Au zis că ...

Se interzice șederea cetățenilor străini pe teritoriul Republicii Cehe dacă persoanele în cauză au sosit după data intrării în vigoare a noilor măsuri.

În ceea ce privește evoluția cazurilor zilnice, Cehia se confruntă deja cu apariția unui al treilea val al pandemiei de COVID-19. De la începutul lunii februarie, numărul cazurilor noi a crescut constant, ajungând, potrivit ultimei raportări la 6.838 de infectări.

Nici la nivel mondial nu poate fi vorba despre un sfârșit al pandemiei de COVID-19. Este adevărt că numărul cazurilor s-a prăbușit de la începutul anului. Asta însă după ce au fost reluate restricții severe. Apariția noilor tulpini pot inversa acest trend, mai ales dacă oamenii vor refuza să respecte măsurile de protecție, așa cum face senatoarea Diana Șoșoacă.

Anterior senatoarea a bruscat pe unul dintre jandarmi, în încercarea de a forța intrarea către biroul ministrului Muncii, Raluca Turcan. Nemulțumită că este oprită, senatoarea a continuat acuzațiile și jignirile:

“Ce faci mă, pui mâna pe mine? Ești jandarm, cum să pui mâna pe un Senator? Dă-te de aici! Ia, mai pune mâna o dată pe mine!”, “Faceți ultraj împotriva mea. Nu mă interesează că nu mi se permite accesul. Să vă dați la o parte, vă rog frumos”, “Nu mă interesează regulile de acces, peste Consttituție nu se trece”.  

 

Citeşte mai multe despre:   Diana Sosoaca