Un senator din ALDE vrea să se afilieze grupului parlamentar PSD. Daniel Zamfir, către Tăriceanu: Cea mai urgentă decizie trebuie să fie ruperea alianței cu Pro România

Un senator din ALDE vrea să se afilieze grupului parlamentar PSD. Daniel Zamfir, către Tăriceanu: Cea mai urgentă decizie trebuie să fie ruperea alianței cu Pro România

Senatorul Daniel Zamfir a anunțat, luni, că se va afilia grupului parlamentar PSD, în condițiile în care ALDE a rămas fără grupuri în Parlamentul României odată cu demisiile mai multor parlamentari.

„Să discutăm şi cu afilierea mea la grupul social-democraţilor. După cum ştiţi, în Parlamentul României există această procedură, parlamentarii, în momentul când se desfiinţează un grup, fie se afiliază unui grup parlamentar existent, fie rămân independenţi. Categoric că a rămâne independent pentru mine nu este o soluţie, eu vreau să promovez nişte legi care să fie votate în Parlamentul României, ca atare, voi lua decizia cea mai favorabilă. Probabil că mă voi afilia grupului PSD, categoric”, a declarat Daniel Zamfir, la Palatul Parlamentului, potrivit stiripesurse.ro.

Totuși, senatorul nu a exclus nici posibilitatea de a înființa un nou partid.

„Nu exclud nimic, eu sunt membru ALDE, îmi doresc ca ALDE să iasă din această situaţie, dacă colegii mei consideră că eu pot fi şi trebuie să mă implic în orice proiect care să însemne salvarea acestui partid şi mai ales salvarea curentului liberal. Partidul o luase pe un drum de la care aş vrea să nu se abată: apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale oamenilor, partidul care era împotriva abuzurilor. E lucru cel mai important şi care m-a determinat să vin alături de Călin Popescu-Tăriceanu în acest proiect”, a mai adăugat acesta, potrivit stiripesurse.ro.

În acest context, senatorul Daniel Zamfir a reiterat apelul către Călin Popescu-Tăriceanu, căruia i-a spus că ruperea alianței cu Pro România este „cea mai urgentă și necesară decizie a ALDE”.

„Eu îmi doresc foarte tare ca domnul preşedinte Tăriceanu să ia act de solicitarea noastră, să constate că toate deciziile luate în ultima perioadă de timp au afectat grav activitatea şi funcţionarea partidului. S-a dezintegrat grupul de la Senat, s-a dezintegrat grupul de la Camera Deputaţilor, în momentul acesta cred că partidul este într-o situaţie extrem de delicată, ca atare, cred că cea mai urgentă şi necesară decizie este aceea de a denunţa, de a rupe alianţa cu partidul lui Ponta”, a precizat Daniel Zamfir, potrivit stiripesurse.ro.

Urmăriți B1TV.ro și pe