Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Doi senatori au făcut o lege pentru ei înșiși: Vor cumul de pensii speciale

Doi senatori au făcut o lege pentru ei înșiși: Vor cumul de pensii speciale

Un articol de: B1.ro - 21 Mar 2018, 11:30
Doi senatori au făcut o lege pentru ei înșiși: Vor cumul de pensii speciale Foto: cdep.ro Politică

Doi senatori, social-democratul Viorel Salan şi fostul liberal Vergil Chiţac, vor ca persoanele care au dreptul la mai multe tipuri de pensii speciale să le poată cumula și să mai fie obligate să aleagă una dintre ele. Ca o coincindență incredibilă, cei doi parlamentari ar urma să fie ei înșiși beneficiari ai acestei legi, informează Adevărul. Proiectul de lege este la un pas să treacă de Senat. 

Senatorul PSD Viorel Salan ar urma să se bucure de o pensie specială pentru faptul că a lucrat în Jandarmerie peste 30 de ani, dar și de o a doua pensie specială pentru că este parlamentar. La rândul său, Vergil Chiţac ar urma să aibă două pensii speciale, pentru că este contraamiral trecut în rezervă și parlamentar.

”Prima explicaţie ar fi că vom crea două tipuri de parlamentari: unii care vor putea cumula pensia cu salariul şi alţii nu. Nu este vorba aici de mine şi nu ştiu dacă mi s-ar aplica. Sunt oameni care au o pensie mică de când au avut loc restructurări în armată. Oameni care au stat vreo zece ani în acest domeniu, apoi au urmat viaţă civilă. Au ieşit acum la pensie şi cumulează cele două pensii: cea mică din armată cu cea pe bază de contributivitate”, a declarat Vergil Chiţac, pentru Adevărul.

Întrebat dacă e moral ca un asemenea amendament să fie depus chiar de persoane care ar putea să ia două pensii de serviciu, Chiţac a răspuns: ”E moral. Sunt parlamentari care au avut o carieră militară, apoi una civilă. Au stat unul sau două mandate în Parlament“.
 

Citeşte mai multe despre:   Viorel Salan,   Vergil Chitac