Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Senatorii din Biroul Permanent au aprobat o deplasare de 150.000 de lei la Summit-ul Forumului Global al Femeilor în Parlamente ca să nu fie acuzați că ar discrimina femeile din politică

Senatorii din Biroul Permanent au aprobat o deplasare de 150.000 de lei la Summit-ul Forumului Global al Femeilor în Parlamente ca să nu fie acuzați că ar discrimina femeile din politică

Un articol de: - 01 Oct 2015, 15:38
Senatorii din Biroul Permanent au aprobat o deplasare de 150.000 de lei la Summit-ul Forumului Global al Femeilor în Parlamente ca să nu fie acuzați că ar discrimina femeile din politică Foto: catavencii.ro Politică

Buget mai sărac, dar nemisogin. Pe acest principiu par să fi mers senatorii din Biroul permanent care au aprobat o deplasare de nici mai mult, nici mai puţin de 150.000 de lei. De teamă să nu fie arătaţi cu degetul că ar discrimina femeile din politică, câte o senatoare de la fiecare grup parlamentar va participa, pe bani frumoşi, la Summit-ul Forumului Global al Femeilor în Parlamente, care se va ţine tocmai în Ciudad de Mexico, informează B1 TV.

Deşi ar fi trebuit tratată ca o deplasare ca oricare alta, aleşii noştri s-au gândit să sărăcească bugetul Senatului pentru ca nu cumva politicienii români să fie consideraţi misogini. Biroul Permanent al Senatului a aprobat o deplasare în Ciudad de Mexico care reduce la mai mult de jumătate bugetul de 350.000 de lei pe care îl mai au senatorii până la sfârşitul acestui an.

Domnul Verestóy Attila: Domnule preşedinte, m-aţi însărcinat să ne ocupăm un pic de buget.
Domnul Ioan Chelaru: De ce m-am uitat la dumneavoastră?
Domnul Verestóy Attila: Da. Cred că totul este să gestionăm bine acei puţini bani pe care îi avem. Această deplasare costă vreo 150 000 de lei. E o sumă mare, dar, pe de altă parte, este şi o acţiune importantă în care putem să arătăm că nu suntem misogini. Suntem pentru a promova femeile în politică şi oricum, în momentul de faţă, pot să vă spun că nu suntem în incapacitate de plată.
Domnul Ioan Chelaru: Încă.

Deşi senatorii au avut uşoare ezitări în a accepta deplasarea plină cu intenţii bune, aceasta a trecut de votul Biroului Permanent. Nu fără nişte sfaturi cu greutate însă din partea vicepreședintelui Senatului Ioan Chelaru.

Domnul Augustin-Constantin Mitu: Propunerea din memorandum este ca fiecare grup să delege o doamnă senator.
Domnul Ioan Chelaru: Liderii grupurilor!? Am înţeles.
Domnul Mihai-Viorel Fifor: Să meargă.
Domnul Ioan Chelaru: Bine. În condiţiile în care suntem de acord, îi rog pe colegii lideri ai grupurilor parlamentare să desemneze cu mare grijă şi mare atenţie persoanele.

Citeşte mai multe despre:   Senat,   fonduri,   bani