Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Senatorul Ilie Năstase: Ar trebui să se mărească pensiile la toată lumea din România

Senatorul Ilie Năstase: Ar trebui să se mărească pensiile la toată lumea din România

Un articol de: - 08 Sep 2015, 15:41
Senatorul Ilie Năstase: Ar trebui să se mărească pensiile la toată lumea din România Foto: sportnews.ro Politică

Senatorul Ilie Năstase (UNPR) a declarat marţi că ar trebui să se mărească pensiile pentru toată lumea, dacă tot vor fi pensii speciale pentru parlamentari, adăugând și că el nu are nevoie de pensie specială şi că nu o ia nici pe cea militară de mulţi ani, preferând să o doneze, scrie Mediafax.

"Nu prea mă recunosc în unele legi pe care le votăm, din păcate, dar asta e. Legea asta care a fost votată a fost votată când primul ministru nu prea era prin România şi eu nu intru în categoria asta, oricum, şi nici nu vreau să intru, dar dacă s-au mărit pensiile, ar trebui să se mărească pensiile la toată lumea din România", a declarat Năstase.

Cu toate acestea, Ilie Năstase a spus că unii parlamentari trăiesc doar cu salariu de 1.000 de euro pe lună, neavând alte afaceri pe lângă Parlament, explicând astfel că unii merită această pensie specială, mai ales pentru cei cu doi-trei copii.

"Dacă vă uitaţi, mulţi nu au afaceri şi trăiesc numai din salariu, care nu este un salariu prea mare pentru un senator. Cu 1.000 de euro nu prea te descurci, dacă ai şi doi-trei copii. Unii merită. (...) Oamenii ăştia sunt destul de importanţi în România şi dacă ne uităm la salariile celorlalţi parlamentari din alte ţări, vedem o diferenţă foarte mare"
, a spus Ilie Năstase.

Comisia pentru statut a modificat doar unele prevederi din legea pensiilor speciale pentru parlamentari, ca urmare a cererii de reexaminare a preşedintelui, stabilind că aceştia vor încasa pensiile din momentul în care au decizii de pensionare în sistemul de stat, dar cuantumul a rămas acelaşi. (Detalii AICI)

Raportul Comisiei urmează să fie supus aprobării plenului comun al Parlamentului.

Citeşte mai multe despre:   Ilie Nastase,   pensii,   propunere