Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Senatorul PSD Dan Şova: „Orarul referendumului nu este o problemă de constituţionalitate”

Senatorul PSD Dan Şova: „Orarul referendumului nu este o problemă de constituţionalitate”

Un articol de: - 19 Iul 2012, 18:00
Senatorul PSD Dan Şova: „Orarul referendumului nu este o problemă de constituţionalitate” Politică

Senatorul PSD Dan Şova a declarat joi că, în opinia sa, magistraţii CC se vor pronunţa foarte rapid asupra sesizării PDL faţă de Legea referendum-51130.html">referendumului, el arătând că orarul de desfăşurare a referendum-51130.html">referendumului nu reprezintă o problemă de constituţionalitate.

„Eu cred că magistraţii CC se vor pronunţa foarte rapid. Nu aş vrea să intru în chestiuni tehnice, dar cred că datoria CC - şi am convingerea că se va întâmpla aşa - este să se pronunţe rapid. Sunt convins că ne va da o soluţie”, a spus Şova pentru Mediafax.

El a precizat că orarul nu reprezintă o problemă de constituţionalitate.

„Acum trebuie să fim serioşi - orarul chiar nu e o problemă de constituţionalitate. Mai mult, acest orar respectă exact indicaţiile CC. Niciun text constiuţional - şi sunt sigur că nici magistraţii - nu s-ar fi opus dacă am fi stabilit două zile de referendum-51130.html">referendum. Ar fi fost perfect constituţional, perfect legal”, a spus Şova.

PDL a depus, joi, trei contestaţii la Curtea Constituţională referitoare la modificările ordonanţelor privind referendum-51130.html">referendumul şi atribuţiile CC şi la Legea care prevede că programul de vot la referendum-51130.html">referendum se stabileşte prin hotărâre de guvern, a anunţat vicepreşedintele PDL Sever Voinescu.

Citeşte mai multe despre:   Dan sova,   referendum,   program,   vot,   referendum,   PSD