Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Senatorul PSD Şerban Nicolae a depus o propunere legislativă prin care dezvoltatorii imobiliari vor fi scutiţi de plata impozitului pe clădire (VIDEO)

Senatorul PSD Şerban Nicolae a depus o propunere legislativă prin care dezvoltatorii imobiliari vor fi scutiţi de plata impozitului pe clădire (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 02 Mai 2016, 17:51
Senatorul PSD Şerban Nicolae a depus o propunere legislativă prin care dezvoltatorii imobiliari vor fi scutiţi de plata impozitului pe clădire (VIDEO) Politică

Veşti bune pentru dezvoltatorii imobiliari! Senatorul PSD Şerban Nicolae a depus o propunere legislativă prin care dezvoltatorii imobiliari vor fi scutiţi de plata impozitului pe clădire, în cazul ansamblurilor imobiliare pe care le finalizează, şi pe care nu le-au valorificat încă, prin vânzare. Propunerea legislativă a fost depusa la Senat la sfirsitul lunii aprilie, forul decizional fiind Camera Deputaților, informează B1 TV.


Senatorul PSD Şerban Nicolae vrea să modifice articolului 456 din Codul Fiscal. Potrivit propunerii legislative, acesta vrea ca dezvoltatorii imobiliari să fie scutiţi de plata impozitului pe cladire, în cazul ansamblurilor imobiliare pe care le finalizează, și pe care nu le-au valorificat încă, prin vânzare.


Inițiatorul precizează în expunerea de motive că dezvoltatorul imobiliar este un producător de marfă, iar marfa sa o constituie unitățile locative destinate vânzării, scopul fiind valorificarea acestor construcții, fie prin vânzare, sau prin cedarea folosinței. Şerban Nicolae mai afirmă că, dacă în cazul altor marfuri, impozitarea se realizează după vânzarea acestora, în cazul construcțiilor imobiliare, aceasta impozitare se realizează imediat după finalizarea construcției, chiar dacă nu sunt comercializate, iar utilizarea acestora nu a început.A GĂSIT UN CARD ÎNTR-UN BANCOMAT DIN RÂMNICU SĂRAT ȘI A ÎNCEPUT SĂ CUMPERE CU EL. A REGRETAT AMARNIC, DUPĂ CÂTEVA ORE. CE A PĂȚIT, E FĂRĂ PRECEDENT

Senatorul PSD Şerban Nicolae a depus o propunere legislativă prin care dezvoltatorii imobiliari vor fi scutiţi de plata impozitului pe clădire


Astfel, dincolo de pierderile comerciale firești în cazul mărfii deținute mult timp pe stoc, pentru constructori se adaugă pierderi bănești semnificative, prin obligarea la plata impozitului pe clădiri, înainte de valorificarea produsului finit.


În aceste condiții, dezvoltatorii au două variante, fie includ sumele plătite pe impozit în prețul de vânzare a imobilului, fie nu includ aceste sume, în speranța deducerii acestor cheltuieli în momentul vânzării. Potrivit inițiatorului, în ambele variante se produce o disfuncție comercială.

Citeşte mai multe despre:   Serban Nicolae,   impozit