Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Senatorul Sorin Roșca Stănescu, exclus din PNL de conducerea partidului. Decizia finală va fi luată de delegația permanentă

Senatorul Sorin Roșca Stănescu, exclus din PNL de conducerea partidului. Decizia finală va fi luată de delegația permanentă

Un articol de: - 11 Noi 2013, 16:10
Senatorul Sorin Roșca Stănescu, exclus din PNL de conducerea partidului. Decizia finală va fi luată de delegația permanentă Foto: B1 TV Politică

Senatorul PNL Sorin Roșca Stănescu a fost exclus, luni din PNL, de conducerea Partidului Național Liberal, cu 47 de voturi „pentru” și 5 „împotrivă”, însă aceasta nu este o decizie definitivă.
Conform Statutului PNL, decizia de excludere adoptată de Biroului Politic Naţional urmează să fie supusă votului Delegaţiei Permanente a PNL.

Înainte de a începe votul, Sorin Roșca Stănescu le-a cerut colegilor săi liberali să nu îl judece prea aspru.

Acesta ar fi trimis liberalilor o scrisoare în care și-a explicat motivele și a menționat că datele pe care le avea referitoare la conturile președintelui Traian Băsescu nu erau ale sale, ci proveneau de la FACIAS.

Sorin Roșca Stănescu a declarat că dezvăluirile le-a făcut doar pentru a afla mai repede rezultatul unei anchete demarate de Parchetul General în legătură cu acele documente.

„Niciun cetățean senator nu poate verifica conturi bancare, cu atât mai mult cu cât acele viramente de bani sunt subiectul unei anchete. Am dat publicității pentru a forța să aflăm adevărul ce e cu acele documente", a spus Sorin Roșca Stănescu.

Sorin Roșca Stănescu a declarat că indiferent ce vor vota colegii săi, el îi asigură de sprijinul său pentru PNL și pentru Crin Antonescu, rugându-i totodată să „nu îl judece foarte aspru”.

În replică, liberalii au declarat că lucrul care i-a deranjat cel mai tare a fost că a implicat partidul în meciul său cu președintele Băsescu.

Senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu a lansat acuzații grave la adresa preşedintelui Traian Băsescu. Liberalul pretinde că, în campania din 2004, şeful statului ar fi spălat peste 7 milioane de euro, împreună cu Theodor Stolojan.

Parchetul General i-a dat dreptate președintelui Traian Băsescu și susține că acuzațiile facute de Sorin Roșca Stănescu (PNL) sunt false.

"Declaraţiile publice ale domnului senator Sorin Roşca Stănescu relevă aceleaşi aspecte cu cele cuprinse în denunţul penal formulat de Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) în legătură cu un eventual transfer de bani din străinătate către Alianţa Dreptate şi Adevăr, ce a fost efectuat în anul 2004. Cele cuprinse în denunţ constituie obiectul dosarului nr. 1785/P/2013 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti. La data de 08.11.2013, Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor a comunicat Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie că în urma verificărilor efectuate, „operaţiunile menţionat în mesajele swift, nu sunt reale, respectiv nu au fost efectuate”, se arată într-un comunicat al Biroului de informare publică și relații cu presa al Parchetului General.

Sorin Roșca Stănescu, exclus din PNL de conducerea partiduluiCiteşte mai multe despre:   sorin rosca stanescu