Senatorul Vergil Chițac și trei deputați își vor dona jumătate din salariul pe o lună pentru copiii grav bolnavi și singuri. Asociația Blondie a lansat un apel și către ceilalți parlamentari

Senatorul Vergil Chițac și trei deputați își vor dona jumătate din salariul pe o lună pentru copiii grav bolnavi și singuri. Asociația Blondie a lansat un apel și către ceilalți parlamentari
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Senatorul PNL Vergil Chițac, candidat la Primăria Constanța,a răspuns la apelul lansat de Asociația Blondie în mai puțin de o oră și va dona în august jumătate din salariul pe o lună. Asociația Blondie își propune să le ofere copiilor bolnavi și singuri șansa la o dezvoltare maximă din punct de vedere fizic, emoțional și intelectual, iar de această dată, cu suma strânsă, intenționează să cumpereun avion, sau mai precis „o ambulanță aeriană echipată și pregătită pentru orice”.

Senatorul Vergil Chițac și trei deputați își vor dona jumătate din salariul pe o lună pentru copiii grav bolnavi și singuri

„Realitatea este că deși în fiecare zi, în medie, 2 români pleacă la tratament în străinătate pentru că în Romania boala lor nu poate fi vindecată, țara noastră NU are nicio ambulanță aeriană licențiată să zboare oricând în afara țării atunci când există o urgență.Noi, la Asociația Blondie, nu eram pregătiți să găsim soluții la această problemă, dar de la începutul pandemiei, am transportat, cu avioane private, toți copiii în stare gravă care au ajuns la noi și care au avut nevoie:să fie aduși acasă în siguranță, după externare, din Europa, în timp ce zborurile de linie erau anulate;să fie transportați la clinicile din Europa unde erau așteptați să le fie salvată viața sau;să moară acasă…”, a fost mesajul Asociației Blondie, care susține că misiunea sa este să reducămortalitateași să crească șanselela viață alecopiiilor cu afecțiuni grave în risc social.

Vergil Chițac nu este singurul parlamentar care a răspuns pozitiv la apelul lansat de Asociația Blondie. Alături de el, își vor mai dona jumătate din salariul pe o lună deputații Bogdan Huțucă (PNL), Andrei Pop (PSD) și George Gabriel Vișan (PSD).

„Dragii mei, îmi voi permite să ies pentru o clipă din retorica cu care v-am obișnuit și să vă vorbesc despre un lucru care transcende tuturor problemelor pe care le-am dezbătut până acum. Acum nu vă vorbesc în calitate de candidat sau de senator, ci în calitate de părinte a doi copii. Vă rog frumos să nu citiți acest mesaj în cheie politică, ci să vă aplecați gândurile asupra a ceea ce face Ascociația Blondie pentru copiii din România”, a scris Vergil Chițac, joi, pe Facebook.

El a explicat că o cunoaște „pe doamna Adelina Toncean de mult timp și știu ce om minunat este. De asemenea, cunosc activitatea Asociației Blondie și povestea acesteia care este una dintre cele mai puternice din câte mi-a fost dat să aud. Îmi place să spun că ceea ce a realizat Adelina până acum și ceea ce vrea să facă de acum încolo nu este un lucru pământean, ci se înscrie în galeria faptelor întruchipate de îngeri. Ea strânge fonduri pentru a cumpăra un avion de urgențe medicale, cu care copiii în nevoie să poată fi transportați în străinătate, indiferent de situația lor materială. Astfel, își va continua activitatea începută în 2019, prin care a adus o mulțime de zâmbete și de lacrimi de fericire. O face pentru copii, părinți, țară și, nu în ultimul rând, pentru Blondie, băiețelul care a dat numele asociației”.

„Adelina își va face cunoscut proiectul colegilor mei parlamentari și sunt sigur că demersul ei se va bucura de succes. Mă alătur cu bucurie. Nu în ultimul rând, țin să îi mulțumesc pentru faptele supraomenești pe care le realizează. Îi doresc să facă fericite cât mai multe familii și să continue să reprezinte unul dintre extrem de rarele modele după care societatea noastră să se ghideze”, a mai adăugat Vergil Chițac, senator și candidat PNL la Primăria Constanța.

Asociația Blondie a lansat un apel și către ceilalți parlamentari

Asociația Blondie susține că a efectuat, „începând cu 27 martie, 14 zboruri pentru 15 copii, iar numărul solicitărilor crește, astfel că am ajuns și la 4 zboruri într-o săptămână: pentru Adelina, Nicoleta, Elena și Ioana.Am zburat de 189.000 euro în 4 luni și jumătate”.

„Devine din ce în ce mai greu și ne este teamă că vom ajunge în punctul în care este peste puterile noastre și nu o să mai putem. Nu vrem asta, nu trebuie să se întâmple lucrul acesta. Este nevoie de o ambulanță aeriană pe care să o putem pune la dispoziția oricărui pacient are nevoie de ea.Da, am evaluat și costurile de operare ale viitoarei ambulanțe și știm că aceasta este soluția.Azi facem un apel și invităm toți membrii Parlamentului României să ni se alăture donând în luna august jumătate din salariul pe o lună pentru ca din banii strânși să #luamunavion”, spun reprezentanții asociației.

Urmăriți B1TV.ro și pe