Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Senatul a adoptat tacit modificările la Codul penal prin care scad termenele de prescripție! Proiectul fusese inițiat de deputatul PSD Cătălin Rădulescu

Senatul a adoptat tacit modificările la Codul penal prin care scad termenele de prescripție! Proiectul fusese inițiat de deputatul PSD Cătălin Rădulescu

Un articol de: Vladimir Ionescu - 26 Iun 2019, 12:55
Foto: Adevărul Politică

Senatul a adoptat tacit propunerea legislativă inițiată de deputatul PSD Cătălin Rădulescu, prin care termenele de prescripție scad de la 10 la opt ani, în cazul infracțiunilor pedepsite cu închisoare între 10 și 20 de ani, potrivit Agerpres.

BOMBĂ ÎN LUMEA MUZICII! CU CINE S-A COMBINAT ANTONIA! LUI ALEX VELEA I-A PICAT FAȚA! S-A AFLAT TOT

Nota de adoptare tacită a propunerii legislative, pentru care termenul de dezbatere şi vot s-a împlinit pe 19 iunie, a fost citită miercuri în plen de preşedintele de şedinţă, senatorul Nicolae Moga.

DOLIU ÎN LUMEA MUZICII! S-A STINS DIN VIAȚĂ LA DOAR 49 DE ANI! MAREA STEA A PLECAT LA CERURI (FOTO)

Totodată, propunerea lui Cătălin Rădulescu mai prevede ca termenul de prescripţie a răspunderii penale să fie de patru ani pentru infracțiunile pedepsite cu închisoare între trei și 10 ani. În prezent, Codul penal prevede un termen de prescripţie de opt ani pentru infracţiunea săvârşită cu pedeapsa închisorii mai mare de cinci ani, dar care nu depăşeste 10 ani.

ALERTĂ METEO! ROMÂNIA, MĂTURATĂ DE FURTUNI VIOLENTE! CERUL SE RUPE ÎN DOUĂ! IMAGINI APOCALIPTICE

Totodată, scrie sursa citată, proiectul mai stipulează că termenul de prescripţie a răspunderii penale este de trei ani când legea prevede pentru infracţiunea săvârşită pedeapsa închisorii mai mică de trei ani sau amenda. În prezent, Codul penal prevede un termen de prescripţie de cinci ani, când legea prevede pentru infracţiunea săvârşită pedeapsa închisorii mai mare de un an, dar care nu depăşeşte cinci ani.

Nota de adoptare tacită a fost citită, miercuri, în plen de către senatorul Nicolae Moga, președintele de ședință. Termenul de dezbatere și vot s-a împlinit pe 19 iunie.

Citeşte mai multe despre:   Catalin Radulescu,   PSD,   Codul penal
 
 
 
Loading...