Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Senatul votează marți OUG 55 privind migrația primarilor, pe care comisiile nu au putut face raport

Senatul votează marți OUG 55 privind migrația primarilor, pe care comisiile nu au putut face raport

Un articol de: - 08 Dec 2014, 17:54
Senatul votează marți OUG 55 privind migrația primarilor, pe care comisiile nu au putut face raport Foto: evz.ro Politică

Plenul Senatului va decide, marți, în legătură cu Ordonanța de Urgență 55, care a permis traseismul aleșilor locali, aceasta fiind inclusă pe ordinea de zi a plenului pentru a fi votată în calitate de for decizional, cu toate că la nivelul comisiilor nu s-a putut propune o soluție, relatează Mediafax.

Includerea pe ordinea de zi a plenului a fost anunțată de vicepreședintele Senatului, Cristian Dumitrescu.

”În legătură cu ordinea de zi de astăzi, Ordonanța 55, cea cu privire la posibilitatea de a schimba apartenența politică a primarilor într-o anumită perioadă de timp să fie introdusă pe ordinea de zi de mâine și să fie votată la orele 12.30”, a spus Dumitrescu.

Luni, Comisia juridică și Comisia de administrație au discutat în ședință comună textul OUG 55/2014 care a permis traseismul aleșilor locali.

La momentul votului, membrii celor două comisii nu au reușit să adopte prin vot nici raportul de admitere a ordonanței de urgență, nici cel de respingere, fiind întrunite 10 voturi pentru din partea reprezentanților coaliției gurvenamentale, 9 împotrivă din partea PNL și PDL și 2 abțineri din partea UDMR.

Niciuna dintre propuneri nu a putut fi adoptată cu votul majorității celor prezenți.

OUG 55/2014 a fost respinsă de Camera Deputaților după ce nu a întrunit numărul de voturi necesar adoptării legilor organice.

Citeşte mai multe despre:   Senat,   raport