Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică PNL condamnă candidatura lui Șerban Nicolae pentru șefia Senatului: "S-a consacrat ca fiind unul dintre cei trei mușchetari anti-justiție”

PNL condamnă candidatura lui Șerban Nicolae pentru șefia Senatului: "S-a consacrat ca fiind unul dintre cei trei mușchetari anti-justiție”

Un articol de: Sebastian Pricop - 26 Feb 2020, 14:29
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Politică

PNL critică în termeni duri nominalizarea lui Șerban Nicolae drept candidatul PSD pentru funcția de președinte al Senatului. Amintind de atacuri la adresa justiției și de derapajele de limbaj ale senatorului, PNL solicită social-democraților să renunțe la această candidatură pentru a decredibiliza și mai tare imaginea Parlamentului.

"PNL: Solicităm PSD să renunțe la candidatura lui Șerban Nicolae pentru a doua funcție în stat, pentru a nu decredibiliza și mai mult Parlamentul
PSD reușește, prin propunerea lui Șerban Nicolae drept candidat al partidului pentru președinția Senatului, să înregistreze o premieră națională negativă: decredibilizarea Camerei superioare a Parlamentului. 

Afirmăm cu toată convingerea că, ultima decizie a PSD în ceea ce privește Senatul, riscă să genereze consecințe dezastruoase pentru activitatea instituției, precum și temeri justificate că este un atentat planificat pentru a sabota imaginea acestui corp legiuitor în ochii opiniei publice. 

Sunt multe argumente solide și de necontestat care oricând pot fi invocate. De exemplu, faptul că dl senator Șerban Nicolae s-a consacrat în ultimii ani ca fiind, alături de Eugen Nicolicea și Florin Iordache, unul dintre ”cei trei mușchetari anti-justiție” ai PSD sau că a fost schimbat în 2019 chiar de PSD din funcția de lider al Grupului de la Senat pentru că era o povară electorală. 

La care se pot adăuga derapaje grave referitoare la Președintele Klaus Iohannis, fără precedent pe scena politică românească, sau cele privitoare la înalți responsabilii europeni, ca Frans Timmermans, sau la adresa unor instituții diplomatice ale partenerilor externi, drept răspuns că nu se agreau atacurile PSD la adresa statului de drept și la drepturile și libertățile omului. 

PNL nu poate rămâne indiferent când oferta PSD pentru a doua funcție în stat privește o persoană care și-a făcut un obicei din a lansa critici repetate la adresa DNA sau a iniția propuneri legislative legislative controversate, niciodată în sens european sau reformator. 

Nu putem uita nici insultele la adresa unei colege parlamentar, rostite din partea celui care poate deveni chiar azi președinte al Senatului.

Dacă PSD are în plan distrugerea imaginii Senatului, prin susținerea lui Șerban Nicolae pentru a prelua funcția deținută până de curând neconstituțional de către Teodor Meleșcanu, cu siguranță va confirma cât de toxic a devenit acest partid.  

Așa știe PSD să se "reformeze": desființând credibilitatea Senatului.

Transmitem însă, cu toată răspunderea, că atât timp cât PSD se va încăpățâna să nu ia în considerare rapid o altă persoană candidat pentru funcția de președinte al Senatului, este cea mai gravă jignire pe care o poate transmite la adresa românilor", se arată într-un comunicat de presă al PNL.

Reamintim că în urma votului intern, Șerban Nicolae l-a învins pe Radu Oprea la circa 10 voturi și a obținut candidatura. Cu toate acestea, alegrea lui Șerban Nicolae a generat un conflict intern în sânul partidului, mai mulți membri fiind împotriva acestei nominalizări. (Detalii AICI)
 

Citeşte mai multe despre:   Serban Nicolae,   PSD,   PNL