Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Şerban Nicolae (PSD): Dacă am graţia mai mulţi, ar rămâne bani pentru spitale sau şcoli

Şerban Nicolae (PSD): Dacă am graţia mai mulţi, ar rămâne bani pentru spitale sau şcoli

Un articol de: - 08 Mai 2017, 18:44
Şerban Nicolae (PSD): Dacă am graţia mai mulţi, ar rămâne bani pentru spitale sau şcoli Foto: Adevarul Politică

Președintele Comisiei Juridice a Senatului, Șerban Nicolae (PSD), a declarat că proiectul Legii grațierii, așa cum a fost adoptat de comisia pe care chiar el o conduce, este ”absolut ineficient” și nu ”rezolvă absolut nimic”, din moment ce doar aproximativ 450 de persoane ar urma să iasă din închisoare, informează news.ro. Social-democratul a mai explicat și de ce consideră el că ar fi mai mulți bani pentru spitale și școli dacă mai mulți condamnați ar ieși din pușcării.

Șerban Nicolae a venit cu precizări după ce numeroase voci din spațiul public au acuzat majoritatea PSD-ALDE că se ocupă de grațierea deținuților, în loc să se preocupe de starea Educației sau a Învățământului românesc. Încercând să explice această preocupare, Șerban Nicolae a declarat: ”Graţierea nu costă. Graţierea este o măsură de politică penală fără costuri bugetare. Construcţia de spitale sau de construcţii de învăţământ este o chestiune care ţine de investiţii bugetare semnificative (...) Dacă vom continua să plătim zeci de milioane de euro amendă la CEDO despăgubiri pentru persoane care stau în penitenciare în condiţii improprii, probabil că vor rămâne mai puţini bani şi pentru spitale, şi pentru instituţii şcolare, şi pentru alte investiţii de interes social. Dar probabil că la nivelul Guvernului s-au găsit resursele necesare astfel încât în loc să graţiem, mai bine plătim ceea ce e de plătit”.

De precizat este că, în decizia pilot a Curții Europene a Drepturilor Omului referitoare la condițiile de detenție din România, instituția nu a sancționat statul român, ci doar i-a fixat un termen de șase luni pentru a veni cu un calendar de rezolvare a situației. Totodată, CEDO nu a impus României vreo măsură anume pe care ar trebui să o aplice.

Citeşte mai multe despre:   Serban Nicolae,   legea gratierii,   gratiere,   detinuti,   închisori,   scoli,   spitale