Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică SHOW TOTAL făcut de Traian Băsescu la dezbaterile pe legea grațierii: "Poate am o sensibilitate pentru femei, e cunoscută"

SHOW TOTAL făcut de Traian Băsescu la dezbaterile pe legea grațierii: "Poate am o sensibilitate pentru femei, e cunoscută"

Un articol de: - 25 Apr 2017, 17:54
SHOW TOTAL făcut de Traian Băsescu la dezbaterile pe legea grațierii: "Poate am o sensibilitate pentru femei, e cunoscută" Politică

Marți, au avut loc în Comisia Juridică a Senatului dezbaterile privind proiectul legii grațierii. La acestea au participat și fostul președinte, Traian Băsescu, care a venit pentru a își susține amendamentele depuse.

Fostul președinte nu s-a dat în lături de la face spectacol și a susține ce a propus prin afirmații puternice și intervenții bruște în discuții.

Redăm mai jos o parte din replicile avute de Traian Băsescu în Comisia Juridică a Senatului:

"- Poate am o sensibilitate pentru femei, e cunoscută.

- Să le lăsăm pe cele care au comis fapte de corupție, de exemplu, o femeie care a luat o mită într-un Minister...

- Femeile trebuie protejate, uneori chiar și de furia justiției.

- Putem elimina sintagma ”cu violență”, că e redundantă, dar putem să păstrăm ”pentru fapte de corupție” (...) putem să punem sintagma ”inclusiv pentru fapte corupție”.

- Am fost în situația în care am grațiat mai multe femei în cei 10 ani și ajunseseră săracele să facă câte un copil ca să nu facă pușcărie. Rămânea amărâta și făcea câte 6-7 copii pentru a nu merge la închisoare.

- Dacă pasiunea este să le băgăm pe doamne la pușcărie, o facem. O femeie trebuie tratată altfel decât bărbații, mai ales când e vorba de penitență. M-a oripilat când o femeie în opt luni, ați băgat-o la Beciul Domnesc. Atunci să facem o țară de procurori. Eu vă spun ca un fapt de viață, încercați să protejați femeile, până și de furia justiție. Dacă nu au omorât, nu au spart case, să încercăm să le protejăm”, a afirmat Traian Băsescu, conform stiripesurse.ro.A fugit la mare, la Mamaia, deşi părinţii n-o lăsau. Le-a trimis o poză de acolo, dar şoc: au văzut cum arată de la talie în jos

Fostul președinte cerea explicit grațierea pedepselor pentru toate femeile fără a conta dacă infracțiunile pentru care au fost condamante au fost fapte de corupție sau au fost comise cu violență. În final amendamentul aprobat de Senat sună în felul următor:

"Se grațiază în parte cu jumătate din pedeaspă pedepsele pentru femei însărcinate și persoanelor care au în întreținere minori cu vârsta de până la 14 ani, dacă nu li s-au interzis drepturile părintești, prin hotărâre judecătorească."

În final, Comisia juridică a Senatului condusă de Șerban Nicolae (PSD) a votat mai multe modificări la proiectul Legii grațierii, care prevăd grațierea în întregime a pedepselor de până la trei ani și grațierea parțială, cu trei ani, a pedepselor de până la zece ani. (Detalii AICI)

Citeşte mai multe despre:   Traian Basescu,   femei,   gratiere,   lege,   Comisia Juridica,   infractiuni,   coruptie,   Senat