Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Și locul României e în interiorul spațiului Schengen: Klaus Iohannis s-a întâlnit cu președintele Parlamentului European, Martin Schulz (VIDEO)

Și locul României e în interiorul spațiului Schengen: Klaus Iohannis s-a întâlnit cu președintele Parlamentului European, Martin Schulz (VIDEO)

Un articol de: - 15 Oct 2015, 13:30
Și locul României e în interiorul spațiului Schengen: Klaus Iohannis s-a întâlnit cu președintele Parlamentului European, Martin Schulz (VIDEO) Foto: Captură video Politică

Klaus Iohannis s-a întâlnit, joi, la Bruxelles, cu președintele Parlamentului European, Martin Schulz.

"Mulțumesc pentru discuția de azi, pentru primirea călduroasă. E, pentru mine, o bucurie și o plăcere să fiu la Parlamentul European. E prima vizită de lucru la Parlamentul European, prima întâlnire cu președintele Parlamentului European, chiar dacă ne-am întâlnit de multe ori și cu alte ocazii", a precizat președintele Klaus Iohannis la începutul declarațiilor comune.

În ceea ce privește subiectele abordate în cadrul discuțiilor cu Martin Schulz, Iohannis a susținut că "am apreciat rolul pozitiv al președintelui în multe chestiuni și dosare complciate pentru UE", astfel că cei doi oficiali au vorbit despre chestiunea migrației și despre libertate de mișcare a forței de muncă.

"Am fost de acord că problema trebuie tratată integral, trebuie să ajungem la sursă, să tratăm problema unde apare, să colaborăm cu țările de unde vin refugiații. Am ajuns și la tematica țărilor de tranzit.Trebuie să colaborăm cu Turcia pentru un control mai bun asupra mișcării refugiaților. Am atins chestiunea siguranței și a asigurării frontierelor UE. A venit vorba și despre spațiul Schengen. Opinia președintelui e că spațiul Schengen e demn de a fi păstrat. Și locul României e în interiorul spațiului Schengen", a declarat Iohannis.

Șeful statului a fost mai scurt referitor la al doilea subiect și a afirmat că această chestiune "nu poate fi pusă sub semnul întrebării. E o valoare câștigată care trebuie păstrată".