Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Primarii din Sibiu și Alba Iulia intenționează să adere la Alianța Vestului. ''M-am săturat de vorbele celor de la București și mai ales de faptele lor. Ei ne-au luat banii pe care îi foloseam pentru dezvoltarea locală!'' (VIDEO)
Exclusiv

Primarii din Sibiu și Alba Iulia intenționează să adere la Alianța Vestului. ''M-am săturat de vorbele celor de la București și mai ales de faptele lor. Ei ne-au luat banii pe care îi foloseam pentru dezvoltarea locală!'' (VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 10 Dec 2018, 16:27
Primarii din Sibiu și Alba Iulia intenționează să adere la Alianța Vestului. ''M-am săturat de vorbele celor de la București și mai ales de faptele lor. Ei ne-au luat banii pe care îi foloseam pentru dezvoltarea locală!'' (VIDEO) Politică

Astrid Cora Fodor, primarul din Sibiu, şi Mircea Hava, primarul din Alba Iulia, au anunţat că ar putea adera la Alianţa Vestului, semnată în weekend de primarii din Arad, Cluj-Napoca, Oradea şi Timişoara. Declarațiile au fost făcute în exclusivitate în emisiunea ”Se întâmplă acum!”, moderată de Tudor Barbu, pe B1 TV.

Gheorghe Falcă, Emil Boc, Ilie Bolojan şi Nicolae Robu au încheiat sâmbătă această alianţă din dorința de atragere mai facilă a fondurilor europene, a investitorilor și pentru descentralizare. În primul trimestru din 2019, Alianța Vestului va avea personalitate juridică.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Astrid Cora Fodor, pentru B1 TV: ”N-am fost contactată legat de această alianță și cred că deoarece Sibiu face parte din regiunea Centru. Am auzit aseară de la domnul Robu că e vorba de spiritul Vestului, deci e o altă abordare, pe care eu nu am cunoscut-o, și atunci subiectul a devenit interesant și pentru Sibiu, și cred că și pentru Alba, care suntem amândouă orașe din regiunea Centru. Am încredere că ce scrie în documentul ăsta se și urmărește: dezvoltare, fonduri, locuri de muncă. Eu cred că Sibiul e în spiritul acestui document”. 

Mircea Hava, pentru B1 TV: ”Alegătorii nu m-au votat pentru vorbe, ci pentru faptele pe care le-am făcut de atât timp. Nu ne-am bazat pe vorbele de la București, ci ne-am bazat foarte mult pe ce am făcut aici și pe fondurile europene. Alba Iulia a atras cea mai mare sumă din fonduri europene pe cap de locuitor. Toată lumea s-a săturat de vorbele lor (autorităților de la București). Prietenii mei au fost inspirați de ce s-a semnat în 1918, la Alba Iulia. O să iau legătura să vedem cum putem intra în această instituție, că până la urmă e o instituție, pe care trebuie s-o clădim foarte solid. M-am săturat de vorbele celor de la București și mai ales de faptele lor, că ei ne-au luat bani, bani pe care îi foloseam pentru dezvoltarea locală! Am pierdut banii pentru dezvoltare!”.

Întrebată cum comentează acuzația PSD, conform căreia acești primari vor să rupă orașele lor de România, Astrid Cora Fodor a răspuns: ”E o afirmația absurdă și rău vitoare. Suntem cu toții patrioți 100% Eu am o singură țară și aceasta e România. Chiar dacă sunt de altă etnie, Sibiu rămâne în România”. 

”Acelor oameni care spun asta le e frică de dezvoltare!”, a comentat, la rândul său, Mircea Hava.

 LOVITURĂ pentru Pro TV! Încă o vedetă are COVID-19

Citeşte mai multe despre:   Stiri Sibiu,   Stiri Alba Iulia,   Alianta Vestului,   Mircea Hava,   Astrid Cora Fodor